Episcopul Hușilor a sfințit un nou loc de biserică


Lăcașul de cult va fi construit în cartierul Dric și va avea hramul “Sf. Apostol Andrei”.

Pe 13 noiembrie, Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica „Sf. Apostol Andrei”, care va fi construită în cartierul Dric, din municipiul Huși.

“Preasfințitul Ignatie a fost întâmpinat de preotul Antohi Marius Cătălin, protopop de Huși, împreună cu un sobor alcătuit din părinți consilieri de la Centrul Eparhial Huși și preoți slujitori din oraș și din împrejurimi. S-a citit Actul de sfințire a locului pentru construirea noii biserici, apoi a fost săvârșită slujba punerii pietrei de temelie”, se arată în comunicatul Episcopiei Hușilor.

În discursul său, episcopul a vorbit despre importanța construirii lăcașului de cult: “Biserica va fi o mărturie frumoasă în această parte a orașului Huși. De două ori, în rugăciunile pe care le-am citit, am cerut lui Dumnezeu ca această lucrare să fie săvârșită în curând”.

La final, PS Ignatie l-a felicitat pe părintele Marcel Miron pentru curajul de a începe construcția unei noi biserici. La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan.


Leave a Reply