“EuroTreff 2017”, la final: “Fantasia” # virtuozitate!


Corala vasluiană “Fantasia” a strălucit la Wolfenbuttel, gazda celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional”Eurotreff”, care a adunat peste 700 de copii și tineri de la 16 coruri din nouă țări europene. Cuvântul ”formidabil” a putut fi auzit după fiecare concert susținut de fetele coordonate de profesorul Vasile Negură. “Fantasia” a primit deja invitații pentru a concerta anul viitor la Hamburg (Germania) și Sankt Petersburg (Rusia).

Corala “Fantasia”, cu sonoritatea ei specifică, de o puritate și o omogenitate aparte, a făcut senzație atunci când a apărut pe scena Festivalului Internațional de muzică corală pentru tineret ”Eurotreff”, de la Wolfenbuttel (Germania). Profesorul Vasile Negură, cu rafinamentul și marele său talent dirijoral, a plămădit acest cor-bijuterie care a reușit să atragă privirile tuturor specialiștilor și spectatorilor prezenți.
Încă de la deschiderea festivalului, fetele de aur ale Vasluiului au impresionat printr-o interpretare de excepție a piesei ”Chindia”, determinând peste 1.000 de spectatori să aplaude minute în șir.
A urmat concertul de la Biserica ”Sf. Thomas”, unde “Fantasia” a oferit un al moment de virtuozitate, determinându-l pe dirijorul corului ”Cantemus” (Germania) să-i propună profesorului Vasile Negură un parteneriat de cinci zile la Hamburg, pentru anul viitor.
Corala noastră a strâns lume multă și la concertele în aer liber, susținute în centrul vechi din Wolfenbuttel. Un român originar din Sibiu, stabilit de 35 de ani în Germania, a plâns minute bune după ce le-a ascultat pe fete: ”Mi-am dorit foarte mult să ascult limba dulce a noastră. Mi-era dor de cântecul nostru, de vorbele frumoase spuse în română. Felicitări fetelor, care au demonstrat că sunt talentate!”.
Cea mai importantă experiență trăită de fete a fost atelierul desfășurat cu dirijoarea Merel Martens. Frumoasa olandeză le-a cucerit imediat, iar cele trei piese (”Ironic”, ”Call it luck” și ”Happy”) lucrate împreună cu corurile ”Zhuravachka” (Belarus) și ”Riga” (Letonia) au fost aplaudate grație spectacolului de voci și mișcare. Merel Martens a ținut să le felicite personal pe vasluience, pe care le va aștepta la Festivalul ”Europa Cantat”, din Italia. Profesorul Vasile Negură a primit apoi o invitație la Sankt Petersburg (Rusia), iar la final a a fost felicitat chiar de primarul orașului Wolfenbuttel, Thomas Pink.


Leave a Reply

%d bloggers like this: