”Eurotreff” – Germania, 2017: Vasluiul a cucerit Germania!


Corala “Fantasia” participă în aceste zile la Festivalul Internațional de muzică pentru tineret ”Eurotreff”, care adună peste 700 de copii și tineri din nouă țări europene.

Corala “Fantasia” se află printre cele mai bune 16 formații selectate să participe la cea de-a 18 ediție a Festivalului Internațional de muzică pentru tineret ”Eurotreff” – ediția 2017, care are loc la Wolfenbuttel (Germania).
Evenimentul adună peste 700 de participanți de la 16 coruri din nouă țări europene. România este reprezentată de corala pregătită de profesorul Vasile Negură. “Fantasia” a impresionat încă de la deschiderea evenimentului, interpretarea de excepție a piesei ”Chindia” determinându-i pe cei peste 1.000 de spectatori să aplaude minute în șir.
”Superb! Acuratețea interpretativă, dicția perfectă, costumația, culminând cu interpretarea, vă face să fiți cei mai buni”, a spus Olga Belko, dirijoarea corului din Belarus.
“Fantasia” este inclusă într-o varietate de concerte pentru a-și prezenta repertoriul, urmând să cânte în centrul orașului și în diferite biserici din Wolfenbuttel. Nu vor lipsi atelierele de lucru, unde renumiți dirijori din Germania și alte țări vor lucra cu toți participanții.
Concertul final, care va avea loc la Wolfenbüttel Lindenhalle, va prezenta rezultatele tuturor atelierelor în seara de 9 septembrie. Tema “Eurotreff” este ”Dreams” (visuri).
”Visăm o lume mai echitabilă, o pace și o viață în care toată lumea se află în unitate cu toți ceilalți. «Am un vis», așa a început Martin Luther King discursul său cel mai faimos. John Lennon a cântat «Imaginați-vă», iar trupa Luxuslärm ne încurajează să «trăim visele tale». La «Eurotreff 2017» sperăm să ne urmărim visurile, fantastice sau altfel, în muzică. Împreună sperăm să cântăm și împreună sperăm să visăm”, au menționat organizatorii în deschidere.
Înainte de “Eurotreff”, “Fantasia” a susținut un concert la Uelzen, un oraș cu peste 35.000 de locuitori, care a renăscut din propria cenușă după ce a fost distrus în cel de-al Doilea război mondial. Concertul s-a bucurat de aprecierile celor 300 de spectatori, care au aplaudat în picioare prestația fetelor noastre.


Leave a Reply

%d bloggers like this: