Eurovision la ”Racoviță”


Alexia & Matei, finaliști la Eurovision România, și-au promovat piesa din concurs în rândul elevilor de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui.

Pentru mai bine de o oră, Alexia & Matei, finaliști la Eurovison România, au fost oaspeții Liceului ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui. În sala de sport, plină până la refuz, liceenii au intrat repede în jocul artiștilor, cântând împreună și punând tone de întrebări.

Am aflat astfel că Alexia își dorește să devină medic stomatolog, iar Matei vrea o carieră în domeniul construcțiilor de mașini. Ei s-au calificat pentru finala națională de pe 25 februarie, care va avea loc la Sala Polivalentă din București. Succesul lor i-a uimit până și pe ei!

„Ne-am dus cu gândul să ne distrăm, să ne facem prieteni. Este o senzație foarte faină să fii lângă artiștii pe care îi admiri. Ni s-a spus că la noi a fost cea mai bună reacție în sală. Am fost surprinși și noi, la fel și Mihai Alexandru, compozitorul nostru“, povestește Alexia.

„Ne doream să trecem de semifinale, dar nu ne-am așteptat. A fost un șoc pentru noi, mai ales că am avut cel mai mare punctaj. Melodia ne reprezintă, e legată de sentimentele care sunt trăite intens la adolescență. Ori simți că ai aripi și pășești pe apă, ori simți că nu te mai ridică nimeni. Melodia e ritmată, iar publicul a simțit-o. Semifinala a fost faină, n-am avut emoții la repetiții, însă duminică eram puțin somnoroși, așa că am dormit după-amiază ca să fie bine seara la concurs. Și a fost… dar emoțiile au fost pe măsură!“, explică Matei.

Ei au obținut cel mai mare punctaj din concurs, 53, cu melodia „Walking On Water”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: