Eveniment de răsunet național: Vasluiul, în picioare pentru asistența socială!


Municipiul reședință a fost gazda Social Workers Camp (tabăra asistenților sociali), organizată de Structura Teritorială a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România. Manifestarea se înscrie în agenda Campaniei naționale de promovare și valorizare a profesiei de asistent social – „România în picioare pentru asistența socială!”.

În perioada 2-3 august, Vasluiul a fost gazda unui eveniment inedit la nivel național, Social Workers Camp (tabăra asistenților sociali), prilej de reuniune formală și informală a specialiștilor care interferează cu zona serviciilor sociale din mediul public și privat, organizată de Structura Teritorială a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR). Manifestarea se înscrie în agenda Campaniei naționale de promovare și valorizare a profesiei de asistent social – „România în picioare pentru asistența socială!”.
“Asistentul social devine din ce în ce mai prezent în toate mediile de viață, ceea ce a face ca profesia să capete o vizibilitate sporită în peisajul social și politic din România. Județul Vaslui este unul dintre cele mai apreciate din țară pentru profesionalismul și competența specialiștilor din domeniu, percepuți ca fiind cei care dețin tainele profesiei de asistent social și, totodată, cei mai premiați asistenți sociali la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, în cadrul celor patru ediții organizate până acum”, a declarat Ionel Armeanu-Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.
Aflată la prima ediție, tabăra asistenților sociali și-a propus crearea unui cadru de proiecție a viitorului asistenței sociale la nivel județean, a concentrat prezentări științifice și profesionale, a generat atitudine proactivă și sustenabilitate din partea oficialităților locale în nobila misiune a asistenților sociali, reușind să anime toți participanții.
“Este un eveniment de o importanță majoră pentru noi, din punct de vedere emoțional și profesional, întrucât Vasluiul reprezintă județul cu cea mai mare investiție în breasla noastră profesională, cea a asistenților sociali. Avem aici o echipă și o filială puternică, oameni valoroși recunoscuți la nivel național, asistenții sociali care au descoperi tainele profesiei și care au câștigat și cele mai multe premii la Gala Națională de Excelență în Asistență Socială. Vă felicit pentru acest lucru. Pe această cale, le transmit asistenților sociali din Vaslui să rămână în picioare pentru asistența socială. Avem și doi vasluieni printre cele 30 de «căpetenii» ale asistenților sociali, Viorel Vlad și Sergiu Stratulat”, a menționat Doru Buzducea, președintele CNASR.
La conferința de presă de după eveniment, au fost prezenți președintele Consiliului Județean – Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui – Vasile Pavăl, Ionel Armeanu-Ștefănică, președintele filialei locale a CNASR – Viorel Iulian Vlad, susținători și, evident, asistenți sociali vasluieni. Cu toții au salutat organizarea unui astfel de eveniment în județul nostru.


Leave a Reply

%d bloggers like this: