“Excursiile le oferă copiilor oportunități de învățare și dezvoltare”


Muzeul de Istorie, Grădină Zoologică și Planetariul din Bârlad au primit vizita micuților din județ incluși în programul “Pâine și Mâine” al fundației World Vision România.

Copiii vasluieni incluși în programul “Pâine și Mâine” al fundației World Vision România au vizitat zilele trecute mai multe obiective culturale și turistice din municipiul Bârlad.

“Excursiile le oferă copiilor oportunități de învățare și dezvoltare. Micuții au vizitat Muzeul de Istorie, Grădină Zoologică și Planetariul din Bârlad, unde au fost impresionați de proiecții ale astrelor cerești și au avut parte de o lecție despre formarea sistemului solar și apariția vieții pe Pământ”, au anunțat reprezentanții World Vision România.

Andreea, elevă în clasa a III-a, a mers și ea în excursia de la Bârlad și spune că i-a plăcut foarte mult la Planetariu: “Parcă zburam în spațiu și am învățat cum a apărut viața pe Pământ. Mi-a plăcut și grădină zoologică, unde am văzut multe animale, unele m-au amuzat, altele m-au fascinat. Era perfect, am văzut animale pe care le știam doar de la televizor sau pe care nu le-am văzut niciodată. Vă mulțumesc!”.

Prin programul “Pâine și Mâine”, reprezentanții World Vision România își propun să dea o șansă la viitor copiilor necăjiți.

“Programul este menit să ofere unui număr de 2.500 de copii din zonele defavorizate o masă caldă în fiecare zi și sprijin pentru realizarea temelor. Astfel, le asiguram nutriția necesară pentru a se dezvolta normal și diminuăm rata abandonului școlar în satele sărace ale județelor Vaslui, Dolj și Vâlcea. În cei 26 de ani de când lucrăm alături de comunitățile sărace din România rurală, am învățat că educația este cheia succesului. Ne dorim ca tot mai mulți români să aibă cel puțin opt clase, dar ca să ajungem aici trebuie să ajutăm copiii să nu renunțe la studii”, se subliniază pe site-ul www.painesimaine.ro.

Cei care doresc și pot să dea o mână de ajutor acestor copii pot face donații, informații în acest sens putând fi găsite pe site-ul amintit.


Leave a Reply

%d bloggers like this: