Exercițiu de mobilizare


În perioada 17-19 octombrie, în conformitate cu Legea nr. 355/2009, privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate, cu Hotărârea de Guvern nr. 370/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003, privind pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, precum și cu Legea nr. 415/2002, privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în județul nostru se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne și Administrația Națională a Rezervelor de Stat.

Pe timpul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență.

Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele, în baza planului aprobat de Consiliul Superior de Apărare a Țării.


Leave a Reply

%d bloggers like this: