“Fabricat în Moldova”: Mediul de afaceri vasluian trece Prutul


Din delegația vasluiană fac parte reprezentanți ai unor firme din domeniile construcțiilor de mașini, confecțiilor și tricotajelor, încălțămintei, aparatelor de măsură și control, drumurilor și reparațiilor de drumuri și poduri, producătorilor de material rulant și instalații petroliere, abatorizării și creșterii puilor.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, sub cupola Centrului Bilateral de Afaceri România – Republica Moldova, organizează, în perioada 31 ianuarie – 1 februarie, o misiune economică la Chișinău și Cahul, cu prilejul deschiderii expoziției “Fabricat în Moldova” (31 ianuarie – Chișinău) și desfășurării Forumul Internațional de Afaceri (1 februarie – Cahul).

“Fabricat în Moldova” este cea mai mare manifestare comercială a anului organizată în țara vecină, iar Forumul Intenațional de Afaceri este un eveniment internațional de brokeraj și întâlniri bilaterale, identificare de parteneri și de promovare a regiunii de sud a R. Moldova, la care se preconizează participarea a peste 100 de firme și organizații din mai multe țări. Delegația oamenilor de afaceri din județul nostru va fi condusă de Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

“În intervalul 31 ianuarie – 1 februarie, va avea loc expoziția anuală «Fabricat în Moldova», la care participă țări din Federația Rusă sau aflate sub influența acesteia, plus România, Polonia, Ungaria, Germania, Franța, Austria, Statele Unite ale Americii și altele. Este un moment prielnic de a ne întâlni cu investitori, cu reprezentanții CCI din Republica Moldova și din celelalte țări. Pe parcursul celor două zile, pe lângă faptul că vom vizita expoziția în întregul ei, vom avea întâlniri cu participanții și cu ambasadorul României la Chișinău, excelența sa domnul Sorin Ioniță. Vom participa, în prima zi, la o degustare de vinuri și la o masă la Cricova, iar a doua zi, la Cahul, la forumul internațional. Din delegația vasluiană fac parte reprezentanți ai unor firme din domeniile construcțiilor de mașini, confecțiilor și tricotajelor, încălțămintei, aparatelor de măsură și control, drumurilor și reparațiilor de drumuri și poduri, producătorilor de material rulant și instalații petroliere, abatorizării și creșterii puilor. Nu vă ascund faptul că unele dintre ele sunt deja cu investiții în R. Moldova: Gartec Huși are o făbricuță de încălțăminte, Mândra Bârlad are o serie de subcontractori de floarea-soarelui și ulei șamd. Sperăm ca delegația noastră să numere peste 40 de persoane, la care se adaugă reprezentanții presei. Vom discuta un posibil parteneriat cu CCI a R. Moldova, care ne este prietenă, privind absorbția unor fonduri de anvergură pentru construcția peste Prut a unui centru de afaceri”, ne-a declarat Ionel Constantin.


Leave a Reply

%d bloggers like this: