Fair Play-ul, sărbătorit prin ștafete și dans


Zeci de concurenţi au participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de ştafete, parcursuri aplicative şi dans “Fair-Play”.

 La sfârşitul săptămânii, la Vaslui, a avut loc ediţia a XVI-a a Festivalului Internaţional de ştafete, parcursuri aplicative şi dans “Fair-Play”, competiţie derulată de Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi (AJSPT) şi Colegiul Economic “Anghel Rugină”, în parteneriat cu Palatul Copiilor, Liceul ”Ion Mincu”, Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria Vaslui.

Şi ediţia din acest an s-a bucurat de o largă participare. Peste 1.500 de copii și tineri din România, Ucraina, Bulgaria și Moldova au concurat în fața juriului.

Ca de obicei, Colegiul Economic “Anghel Rugină” a fost gazda competiţiei, iar Federaţia Română Sportul Pentru Toţi şi AJSPT Vaslui au premiat câştigătorii, pe categorii de vârstă.

“Festivalul a fost gândit ca o competiţie de tip cultural-artistic-sportiv, ca o activitate ce încearcă să promoveze mişcarea prin dans. Este o încercare de a le inocula copiilor gustul pentru frumos, de a-i ajuta să se dezvolte armonios din punct de vedere fizic, prin alte metode decât cele tradiţionale, din ora de educaţie fizică. Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la desfăşurarea acestui festival şi tuturor celor care au participat”, a declarat profesorul Cristian Anuşca-Doglan, coordonatorul evenimentului.

Festivalul “Fair-Play” este al doilea ca importanţă, după Festivalul “Prietenia”, ambele având-o ca iniţiatoare pe inimoasa profesoară Elena Anuşca-Doglan.

 

 

 


Leave a Reply