“Fantasia” a cântat ”Odă Europei”


Cei peste 200 de vasluieni prezenți în sala Casei de Cultură “Constantin Tănase” au trăit momente unice, asistând la un concert festiv oferit de “Fantasia”, care a marcat 60 de ani de existență ai Uniunii Europene. Corala condusă de profesorul Vasile Negură este considerată, atât în țară, cât și peste hotare, un adevărat ambasador cultural al Vasluiului.

Ziua Europei a fost celebrată la Vaslui prin muzică. Sub genericul ”Odă Europei”, corala “Fantasia” a reușit să ofere un moment artistic de neuitat celor peste 200 de spectatori prezenți la concert.

Startul a fost dat prin intonarea imnului Uniunii Europene și a celui al României, după care spectatorii au fost plimbați pe ritmuri muzicale prin toată Europa. Periplul a plecat din orașul de baștină, cu ”Hora de la Vaslui”, a compozitorului Nicolae Balan, a continuat cu un intinerariu francez, grație suitei ”Coriștii”, apoi fetele au poposit pe tărâm german, pentru ca lirica piesei ”Bohemian Rhapsody”, a lui Freddie Mercury, să antreneze sala la maximum.

În final, spectatorii au fost conduși cu mintea și purtați de note până în România, oferindu-li-se o combinație perfectă de sunete și cuvinte pentru a înțelege cât mai bine dragostea coralei pentru ceea ce reprezintă muzica.

Considerată cea mai titrată corală de elevi din țară, “Fantasia” a fost creată în 1995 de profesorul Vasile Negură. De-a lungul anilor, a susținut sute de spectacole naționale și internaționale, adunând nenumărate premii.


Leave a Reply

%d bloggers like this: