Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer ajută și județul Vaslui: “Nu am făcut destul”


În zilele de 28 și 29 octombrie, se vor face testări gratuite pentru depistarea cancerului la sân la femeile din comunele Fălciu și Stănilești.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) derulează și în acest an campania “Nu am făcut destul” pentru depistarea cancerului la sân. Caravana va ajunge în mai multe județe ale Moldovei, printre care și Vaslui. Astfel, în zilele de 28 și 29 octombrie, se vor face testări gratuite în comunele Fălciu și Stănilești.

Potrivit reprezentanților FABC, campania își propune să convingă cât mai multe femei să meargă constant la un control de specialitate, astfel încât să poată preveni instalarea bolii și, atunci unde este cazul, să înceapă tratamentul la timp, înainte să fie prea târziu: “Foarte multe femei se tem să meargă la un control de specialitate, iar acest lucru nu face decât să agraveze situația. Cancerul de sân este o boală care se tratează cu succes în ziua de astăzi, însă este extrem de important să fie depistat în fază incipientă. 14% dintre femeile care au beneficiat anul trecut de controale gratuite prezentau suspiciuni de cancer de sân. Această cifră ar trebui să tragă un semnal de alarmă în rândul autorităților competente”.


Leave a Reply