Felicitați de primarul Pavăl


Cei 18 sportivi și antrenori de la cluburile “Liga de Est” și ”Sulsa” Vaslui care au participat cu lotul României la Campionatul Mondial de taekwon-do au fost felicitați de municipalitate și asigurați că performanța va fi mereu recompensată.

Primarul Vasile Pavăl, alături de vicele Dragoș Cazacu, a ținut să-i felicite într-un cadru festiv pe cei 16 sportivi și doi antrenori de la cluburile “Liga de Est” și ”Sulsa” Vaslui, care au obținut performanțe remarcabile la Campionatul Mondial de taekwon-do, contribuind decisiv la clasarea României pe locul 4 pe națiuni.

“Sunt rezultate care pe mine, ca antrenor, mă încântă. Consider că am avut o evoluție excelentă la Dublin. România a devenit o națională care atrage curiozitatea fiecărui participant într-o competiție internațională. Adversarii noștri, când ne văd, ne salută respectuos”, a spus Mihai Hondru, președintele CS “Liga de Est” și antrenor federal.

Edilul Vasluiului nu a rămas indiferent la performanțele sportivilor de la “Liga de Est” și ”Sulsa” și i-a asigurat că vor avea toată susținerea Consiliului Local pentru participarea la competițiile următoare: “Vă felicit pentru faptul că ați dus Vasluiul pe cele mai înalte trepte. Este o mândrie pentru comunitatea noastră. Rămân alături de voi pentru obținerea de noi rezultate remarcabile. În spatele acestora e multă muncă. Performanța impune restricții, impune un alt mod de viață. Performanța se obține, din păcate, până la o anumită vârstă. E perioada cea mai frumoasă a vieții. Parcă uiți de greutăți și de sacrificii când urci pe prima treaptă a podiumului și îți cântă imnul național”.

La Campionatul Mondial de la Dublin, cel mai bun rezultat a fost obținut de Mircea Hondru, care a devenit campion mondial la tehnici speciale individual, juniori. El are un titlu mondial și cu echipa de juniori, la spargeri forță, iar la tehnici speciale, a devenit vicecampion mondial pe echipe. Tot pe echipe, vasluianul are un bronz la tull.

Al doilea succes notabil a fost obținut de Adelina Mihai, care este noua vicecampioană mondială la tehnici speciale individual, junioare. Ea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu echipa de junioare în probele de luptă și tehnici speciale. Are și un argint cu echipa la spargeri forță.

Și pentru Andrei Chiriac a cântat imnul României, el obținând aurul cu echipa la spargeri forță. Medalia pe care nu o va uita niciodată este cea de argint la individual, proba de tehnici speciale. Pe echipe, vasluianul are o medalie de argint la tehnici speciale și una de bronz la tull.

Dragoș Chiriac a contribuit la argintul pe echipe la tehnici speciale și la bronzul de la tull.

Miruna Lupașcu a revenit acasă cu medalia de argint pe echipe, la spargeri forță junioare, performanță la care a contribuit și Ana Maria Hăisan.

Marcel Miron este campion mondial cu echipa de seniori în proba de tehnici speciale, performanță la care a contribuit și Ștefan Frățian, cel care, alături de Georgian Manea, a punctat pentru medaliile de bronz pe echipe, din probele de luptă și spargeri forță.


Leave a Reply

%d bloggers like this: