Fermierii vasluieni, implicați în campania “Alege Oaia”


Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, va fi prezent, astăzi, la Iași, unde va poposi caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”. Evenimentul, care are ca scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de ovine, va reuni producători din județele Iași, Vaslui, Botoșani și Suceava.

Vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să-și procure carne și produse din carne de oaie din cadrul celor 16 standuri special amenajate.

La eveniment vor fi prezenți și producători locali de vinuri, iar atmosfera va fi întreținută de ansambluri folclorice.

Din județul nostru, vor participa atât reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură, cât și ai Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine “Ovis Mold”.

“Vor fi prezenți la Iași cinci dintre cei mai mari oieri din județ. Avem o căsuță în care vom încerca să promovăm pastrama, brânza, cârnații, toate de oaie. Sper ca, prin prezența fermierilor vasluieni la Iași, să promovăm cât mai mult în județul nostru consumul de carne de oaie”, a declarat Ion Agafiței, președintele “Ovis Mold” Vaslui.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de gros, iar la nivel județean, constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.


Leave a Reply

%d bloggers like this: