Festivalul de folclor pentru deținuți


Penitenciarul Vaslui a participat la Festivalul de folclor pentru deținuți, care a avut loc la Muzeul Satului din București. Unitatea a fost reprezentată de dansatori și o formație instrumentală.

Penitenciarul Bacău, Penitenciarul Jilava, Penitenciarul Rahova, Penitenciarul Focșani, Penitenciarul Galați, Penitenciarul Găești, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Mioveni, Penitenciarul Ploiești, Penitenciarul Târgșoru Nou, Penitenciarul Tulcea, Penitenciarul Vaslui și Centrul Educativ Târgu Ocna au participat la cele trei secțiuni ale Festivalului de folclor pentru deținuți, de la Muzeul Satului București: dansuri tradiționale românești, muzică populară și expoziție de artizanat.
Vasluiul a fost reprezentat printr-o formație de dansatori și una de instrumentiști, remarcate imediat de ministrul justiției, Tudorel Toader. Dansatorii au fost pregătiți de coregraful Gigi Ilașcu.
La manifestare au luat parte aproximativ 70 de persoane private de libertate, coordonate de reprezentanți ai personalului de reintegrare socială sau de colaboratori din comunitate.
Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, a menționat că festivalul este important din perspectiva reintegrării sociale a persoanelor private de libertate: “Venim și arătăm că în penitenciare există viață, activități care trebuie scoase la lumină și, totodată, venim și arătăm că putem pune bazele necesare unei reintegrări sustenabile a deținuților după perioada de detenție”.
Festivalul a fost organizat de ANP, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: