Festivitate la Gârceni: Simpozion dedicat drepturilor copilului


Școala Gimnazială Gârceni, alături de autoritățile locale, a organizat cea de-a treia ediție a Simpozionului județean ”Ascultă-i și apără-le drepturile!”. Invitata specială a manifestării a fost profesoara de română Daniela Oatu, care a venit și cu o expoziție de carte. Primarul Sorin Scutelnicu a ținut să-i confere o plachetă de excelență, în semn de prețuire pentru ceea ce face ca dascăl și scriitoare.

Școala și Primăria comunei Gârceni au reușit să creeze emulație cu privire la situația copiilor, organizând simpozionul județean cu tema ”Ascultă-i și apără-le drepturile”, ajuns la cea de-a treia ediție. Anul acesta, organizatorii au ținut să-i evidențieze pe reprezentanții Asociației OvidiuRo, care a oferit un grant comunității din satul Slobozia pentru susținerea înființării unei noi grupe de grădiniță. Ca urmare, 20 copii au fost ajutați să meargă pentru prima dată la grădiniță. Datorită grantului, echipa locală a putut să achiziționeze mobilierul necesar pentru a face funcționale cele trei săli de grupă, ceea ce le-a permis să deschidă grădinița nou construită în Slobozia.

”Tot cu ajutorul OvidiuRo, trei mămici din acest sat primesc tichete de 300 de lei pentru a ajuta cadrele didactice în activitatea de la clasă”, a spus primarul Sorin Scutelnicu.

În același context, a fost evidențiată profesoara Daniela Oatu, de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui, care a venit cu o expoziție de carte. Ea a primit din partea comunității din Gârceni o plachetă specială pentru activitatea culturală depusă.

“Gârcenenii vă mulțumesc și vă asigură de respectul și prietenia lor”, a menționat primarul Scutelnicu.

Printre invitați s-a aflat și directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, Gelu Bichineț, care a sprijinit expozițiile de carte și de pictură vernisate în cadrul simpozionului, la care au expus fiii satului și alte persoane care iubesc aceste locuri.

De asemenea, participanții au putut admira expoziția de fotografii aparținând mai multor participanți la proiectul ”Satul vasluian: tradiție și actualitate”.

Finalul a aparținut copiilor de la școlile din Pungești și Gârceni, care au oferit un superb spectacol artistic.


Leave a Reply

%d bloggers like this: