Filme documentare, proiectate la Bârlad


Din ultima sâmbătă a lunii septembrie și până în a doua parte a lunii noiembrie, bârlădenii sunt invitați să vizioneze gratuit nouă filme documentare realizate în Centrul și Estul Europei. Este vorba despre „Cinema, mon Amour” (a fost pe 30 septembrie), „Un film autist normal” – 7 octombrie, „Regina tăcerii” – 14 octombrie, „Plimbare sub clar de lună cu bunicu’” – 21 octombrie, „Ordine de sus & Aceia” – 28 octombrie, „FC Roma” – 4 noiembrie, „Doar o răsuflare” – 11 noiembrie, „Expirat” – 18 noiembrie.

Peliculele vor fi proiectate la Muzeul „Vasile Pârvan”, începând cu ora 12, în cadrul programului KineDok, demarat în anul 2015 de Asociația “One World Romania”.

„Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12, în cadrul programului KineDok powered  by One World Romania – ediția a treia, Muzeul «Vasile Pârvan» vă invită să urmăriți documentarul «Un film autist normal», al regizorului ceh Miroslav Janek, proiecție urmată de o discuție cu psihologul Loredana Dobrin, specialist în cadrul Asociației «Myosotis» Bârlad. Intrarea este liberă”, este invitația lansată de Mircea Mamalaucă, directorul muzeului bârlădean.

Programul KineDok a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia, împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene, respectiv Slovacia, Croația, România și Ungaria. În 2015, au fost organizate proiecții în 18 orașe din România, nu doar în săli de cinema, ci și în cluburi, cafenele, galerii ori fabrici dezafectate. În 2016, s-au alăturat programului și Polonia și Norvegia, iar în România proiecții au fost organizate în 21 de orașe. În 2017, KineDok s-a extins și în Bulgaria.


Leave a Reply