Fonduri de la stat pentru cei care își renovează locuințele


Vasluienii care își construiesc sau renovează locuințele cu materiale ecologice ar putea primi până la 40.000 de lei, potrivit programelor Casa Verde Clasic și Casa Verde Plus, lansate în dezbatere publică de Ministerul Mediului.
Casa Verde Clasic prevede finanțare și pentru administrațiile locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.
Casa Verde Plus prevede ca Ministerul Mediului să acorde finanțare celor care își construiesc sau renovează locuințele folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperișuri verzi, sisteme de monitorizare și eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum și sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie și durată de viață superioară. Pentru persoanele fizice, finanțarea este de până la 40.000 de lei, singura condiție fiind ca materialele folosite să fie pe lista celor “prietenoase” cu mediul înconjurător.
Potrivit programelor menționate, banii se pot folosi pentru a se izola casele cu materiale ecologice: cânepă, lână, vată minerală bazaltică, plută, perlit, celuloză sau zidărie din cânepă și var.


Leave a Reply

%d bloggers like this: