Fuego cântă astăzi în “Casa lui Moș Crăciun”: Prodcyp Huși dă startul sărbătorilor de iarnă


Conducerea societății Prodcyp Huși organizează, azi, de la ora 19, la Salonul “Măriuca”, tradiționalul concert al lui Fuego. Așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, curtea localului a fost transformată în “Casa lui Moș Crăciun” prin sute de aranjamente luminoase care anunță venirea sărbătorilor de iarnă. “Tot ceea ce facem, facem pentru oameni. Dacă ei se bucură, ne bucurăm și noi”, spune Nicu Ciupilan, patronul firmei hușene.

Așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, astăzi, de la ora 19, cunoscutul solist Fuego va concerta la Huși în fața a sute de spectatori. Evenimentul va avea loc la Salonul „Măriuca” și este “pus la cale” de societatea Prodcyp.

“La un moment dat, am vrut să renunțăm, să nu mai facem concertul, însă am primit sute de telefoane de la oameni care mă întrebau când vine Fuego, așa că am renunțat imediat la gândul inițial. Când atâta lume întreabă de concert, nu te lasă inima să spui că nu mai faci. Vă spun că m-au sunat oameni din aproape toate localitățile din județ! Fuego e un artist foarte apreciat, mai ales în rândul persoanelor mai în vârstă, iar lui Fuego îi place tare mult la noi, soției chiar îi spune «mama a treia de la Huși». Am legat o relație de prietenie cu el, mereu ne sună să vadă ce mai facem”, declară Nicu Ciupilan, patronul Prodcyp Huși.

Ca în fiecare an, spectatorii vor avea ocazia să deguste și din preparatele tradiționale, iar la finalul spectacolului, Prodcyp va oferi tuturor un foc de artificii și șampanie.

Tot o tradiție sunt și decorațiunile luminoase din curtea restaurantelor “Măriuca” și “Ștefănel”, care transformă locul într-o adevărată “Casă a lui Moș Crăciun”.

“Anul acesta avem câteva decorațiuni luminoase în plus. Soția este cea care încearcă, an de an, să vină cu ceva nou. Am păstrat și această tradiție, să-i zic așa, de a decora întreaga curte, pentru că bucuria oamenilor care intră să vadă este mai presus de orice. Zeci de părinți cu copii vin aici să vadă decorațiunile și am observant că sunt foarte încântați, își fac și poze. Deși avem cheltuieli mari, nu-mi pare rău că fac și asta, ba dimpotrivă! Așa suntem noi, așa am învățat de la părinții și bunicii noștri, să fim oameni cum se spune, să lăsăm ceva în urma noastră”, mai spune Nicu Ciupilan.

Cei care doresc să viziteze “Casa lui Moș Crăciun“ de la Huși o pot face între orele 17-19.30 și 5.30-7.

“La intrare este cineva care îi îndrumă pe cei care vin aici. Special l-am lăsat acolo pentru că mulți nu știu dacă pot intra. E deschis pentru toată lumea care vrea să se bucure, pentru hușeni am făcut decorul acesta!”, adaugă Nicu Ciupilan.

“Mi-ar fi rușine să măresc prețurile în perioada asta!”

Perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă, pe lângă veselie și magie, și preparate tradiționale românești. Deși, acum, comercianții au tendința de a crește prețurile, conducerea Prodcyp spune că nu va face acest lucru.

“Niciodată nu am mărit prețurile în perioada asta, cum să facem așa ceva?! Noi nu suntem pentru buzunarul nostru! Acum toată lumea caută carne, preparate din carne, și mulți pun un ban deoparte pentru a cumpăra ceva mai bun, mai sănătos. Oamenii au salarii mici, nu le este ușor deloc, mi-ar fi rușine să măresc prețurile în perioada asta! Noi vrem să le oferim clienților noștri produse de calitate, vrem ca ei să fie mulțumiți”, afirmă Nicu Ciupilan, care arată că secretul succesului stă în calitate și respect față de client: “Cum e și sloganul nostru: «Creștem odată cu clienții». Să știți că așa este. Când eram tânăr, maistrul meu m-a învățat un lucru extrem de important, pe care îl aplicăm și în ziua de azi: «Ce marfă oferi clientului, asta mănânci și tu!». Nu dai clientului ceva ieftin și pentru tine faci ceva mai bun! Nouă ne place să fim corecți. Părinții așa m-au învățat, să fiu corect și cinstit, numai așa devii om”.

Nicu Ciupilan adaugă, cu o ușoară urmă de regret, că noua generație și-a cam pierdut interesul pentru muncă: “Noi doi, eu și soția, am pornit de jos, avem respect pentru oamenii care muncesc. Am angajați care lucrează din anii ’80 cu mine. Să știți că noi ne putem pune în pielea muncitorului, știm foarte bine cum e! Am avut liceeni în practică aici, la noi. Mulți, în loc să învețe ceva, stăteau și butonau telefoanele, din păcate. Nu-și dădeau interesul să învețe ceva, deși practica este cea care ne ajută în învățarea unei meserii. Au fost și situații când oamenii veneau, stăteau un pic să capete experință, după care plecau. Noi, generația noastră, nu am fost așa. Din păcate, în zilele noastre, lucrurile s-au schimbat foarte mult”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: