Gabriela Crețu îl înfierează pe… Iliescu


Senatoarea recomandă pe Facebook o carte în care cel mai mult este atacat regimul lui Ion Iliescu, care ar fi asigurat “continuitatea, în formă nouă, a puterii comuniste în România”.

Senatoarea de Vaslui Gabriela Crețu recomandă, într-o recentă postare pe contul său de Facebook, o carte în care regimul lui Ion Iliescu este înfierat cu cele mai grele cuvinte, iar anul 1996 este glorificat pentru schimbarea de putere. Nici liberalii nu ar putea să o spună mai bine decât ceea ce postează parlamentara pesedistă. Motivația este că, în cartea respectivă, “Marele jaf postcomunist. Spectacolul mărfii și revanșa capitalismului”, Gabriela Crețu are și ea un capitol.
“Academicianul Cătălin Zamfir ne prezintă cartea! O apreciază! Și o recomandă! Nu doar ca să citiți, ci să vedeți în ea un semn al schimbării! În noiembrie 1996, a fost înlăturată de la conducerea țării forța care, timp de șapte ani, a asigurat continuitatea, în formă nouă, a puterii comuniste în România și a menținut țara în spațiul hegemoniei politice ruso-sovietice. Eveniment major, nu numai că a pus capăt variantei interne a comunismului agonic, involuat de la utopia proclamată a societății egalitare la realitatea jafului direct și de vaste proporții din avuția națională, organizat de exponenții oligarhiei dominante până ieri, dar și a întredeschis poarta înnoirii esențiale a societății românești. (…) Desigur, jaful a fost inaugurat în anii dinainte, dar ideologia jafului nu ai cum să o atribui neocomunismului. Ea a fost o parte a ideologiei tranziției. Noua perioadă care a fost lansată a amplificat jaful din avuția națională. A urmat o prăbușire a României”, se spune în volum.
“Marele jaf postcomunist”, care îl are coordonator pe Emanuel Copilaș, este o colecție de studii, unul dintre acestea având-o ca autoare pe Gabriela Crețu.


Leave a Reply