Germania caută ucenici


Tinerii până în 27 de ani care au cunoștințe de limba germană se pot forma ca patiser-cofetar în Germania. Contractul este pe o perioadă de trei ani, iar salariul este stabilit conform legislației bavareze.

În timpul perioadei de ucenicie, tinerii vor învăța să pregătească produse de patiserie, creme, paste, aluaturi, gogoși, celebrele torturi Rischart, tortul Sacher, precum și renumitul ștrudel bavarez cu mere.

”Vârsta necesară studiilor de ucenicie este 18-27 de ani, iar finalizarea studiilor liceale este obligatorie. De asemenea, se cer cunoștințe de limba germană. Salariul oferit este conform contractului colectiv de muncă stabilit pentru ucenici în Germania și se comunică în timpul interviului. Contractul de ucenicie este pe o perioadă de trei ani. Se asigură masă tip cantină și cazare la un preț redus, se oferă echipamentul de lucru, reduceri de 25%-50% la produsele companiei și prime de concediu și Crăciun. Angajatorul pune la dispoziție un mentor pentru a ajuta tinerii în demersurile de integrare la locul de muncă și în cele administrative. Tinerii din județ care își doresc să se formeze profesional în meseria de patiser în Germania se pot se prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), din Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, etaj 1, camera 24, telefon 0733/975.397”, a declarat Laura Toporăscu, consilier eures în cadrul AJOFM Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: