Gimnastele bârlădence, în competiție în Franța


O echipă formată din cinci gimnaste din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va concura, peste doar câteva zile, la Grand Prix de Nimes. În urma participării la ediția de anul trecut, ele au revenit acasă cu aurul și bronzul pe echipe, precum și cu aurul la individual compus.

Ca în ultimii peste 20 de ani, catedra de gimnastică din cadrul CSS Bârlad va participa și, în acest an, la o importantă competiție de profil din Franța. Este vorba despre Grand Prix de Nimes, aflat la cea de-a XXXXII-a ediție, care se va desfășura pe 28 ianuarie și la care vor participa echipe din mai multe țări europene. Delegația bârlădeană este formată din cinci gimnaste în vârstă de opt ani și din trei profesori: Anastasia Balaur, Lorena Popa, Ioana Balan, Bianca Balan și Ilinca Balan (toate participante la categoria Poussine), respectiv Liviu Iordache, Ana Iordache (antrenori) și Ioniță Chirilă. Plecarea spre Franța este programată pentru 26 ianuarie.
„De mai bine de 20 de ani suntem invitați la Grand Prix de Nimes și, de fiecare dată, onorăm cu plăcere invitația. Și în acest an o să participăm la concursul pe echipe și la cel individual compus, unde sperăm că fetele vor arăta cât sunt de bune și că vor obține multe medalii”, ne-a declarat Ana Iordache, șefa catedrei de gimnastică din cadrul CSS Bârlad.
De menționat că, la ediția din 2016, micuțele gimnaste au revenit în țară cu medalia de aur pe echipe, performanța fiind reușită de Ioana Coșeru, Roberta Furcoi, Bianca Iacob și Amalia Puflea. De asemenea, echipa formată din Ioana Balan, Anastasia Balaur, Alexia Obreja și Lorena Popa a cucerit bronzul. La concursul individual compus, Amalia Puflea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ca și în 2015, iar Lorena Popa s-a clasat pe locul IV.


Leave a Reply