Goleadorul ligii a treia


Cu 16 goluri marcate, Valentin Buhăcianu este golgheterul la zi al ligii a treia. Atacantul lui Atletico Vaslui recunoaşte că a fost la un pas să renunţe la fotbal, însă prietena l-a determinat să continue. Acum, se gândeşte să facă pasul către prima ligă. El a susţinut deja probe de joc la CSU Craiova şi aşteaptă să primească propunerea de transfer.

– Mulţumit de ceea ce ai realizat până acum la Atletico?

– Mulţumirea vine odată cu rezultatele. Suntem pe locul 3, avem şanse la promovare, iar eu am dat cele mai multe goluri în acest sezon pentru Atletico. Este loc de mai bine, dar sunt mulţumit.

– Ce înseamnă pentru tine statutul de cel mai bun marcator din liga a treia?

– Vă daţi seama că este o onoare şi o plăcere, dar, în acelaşi timp, este vorba despre muncă, devotament şi seriozitate. Mă bucur când văd rezultate. Este firesc. Sper ca acestea să mă ajute pe viitor. Nu este prima oară când mă aflu în fruntea clasamentului golgheterilor. Acest lucru mă ambiţionează de fiecare dată.

– Ai dat probe la Craiova. Speri să faci pasul către prima ligă?

– Nu ştiu ce va fi. Sunt mai mulţi factori. După probe, am plecat din ţară, urmeză să mă întorc şi voi vedea.

– E diferenţă mare între liga a doua şi liga a treia?

– Sunt diferenţe clare. Viitorul depinde de finanţare, iar eu sper ca fotbalul românesc să-şi revină şi să se dezvolte din nou şi la nivelul ligilor inferioare. Aş dori ca FRF să pună accent mai mult pe ligile a doua şi a treia.

– Care îţi sunt planurile pentru viitorul apropiat?

– Am fost la un pas să renunţ la fotbal. În România nu mai e fotbalul de acum câţiva ani. Fotbaliştii sunt prost plătiţi. Nimeni nu mai vrea să bage bani. Recompensele nu sunt pe măsura efortului, cu plecări mai tot timpul de lângă familie. Prietena mea a fost cea care m-a determinat să rămân în fotbal. Mă susţine şi mă încurajează de fiecare dată. Mai încerc câţiva ani, fiindcă am văzut mai multe echipe interesate de mine, iar asta mă motivează să continui. Sper ca în cel mai scurt timp să urc pe scara ierarhică a fotbalul românesc şi să joc pentru echipe consacrate.


Leave a Reply