Gratuitate pentru patrupede: O nouă campanie de sterilizare a câinilor cu stăpân


Bârlădenii care dețin câini sunt invitați să se înscrie la o nouă campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, organizată de filiala locală a asociației germane “Seelen Für Seelchen”. Acțiunea este programată spre finele săptămânii viitoare, la padocul public.

Pentru a noua oară de când Primăria Bârlad a semnat un protocol cu filiala locală a asociației germane “Seelen Für Seelchen”, care se ocupă de protecția câinilor, deținătorii de canine din oraș sunt invitați să-i sterilizeze gratuit. Se pot înscrie prin intermediul numărului de telefon 0745.583.476, la care va răspunde Didona Platon, voluntar al asociației, operațiunea de sterilizare urmând să se desfășoare la adăpostul public, în intervalul 25-26 mai.
Conform legii, sterilizarea câinilor este obligatorie, iar cei care apelează la cabinetele private ale medicilor veterinari pot scoate din buzunar sume cuprinse între 250-400 de lei, așa că e mai bine să profite de această ocazie pentru a rezolva problema fără costuri.
„Astfel de campanii de sterilizare avem în fiecare lună, mai puțin astă iarnă, când a fost foarte ger și nu era recomandat să facem intervenții chirurgicale. De când a venit căldura, organizăm în fiecare lună. Din păcate, noi oferim câte 100 de sterilizări gratuite pe lună, însă cererile sunt mult mai puține. Spre exemplu, în martie și aprilie, am avut câte 40 de sterilizări, în condițiile în care știm sigur că mulți bârlădeni au animale nesterilizate. Sperăm ca măcar în această lună să avem o participare mai numeroasă. Doritorii se pot înscrie inclusiv în zilele de 25-26 mai pentru că noi stăm la adăpost până seara și ne pot găsi. Dorim să sterilizăm cât mai mulți câini. Pot să se înscrie și 200 de oameni, că nu e nicio problemă. Dacă nu ne ajung cele două zile, doctorul stă cât va fi nevoie, doar ca să rezolvăm toate cererile și astfel să reducem numărul cățeilor care ajung pe străzi”, ne-a declarat Luiza Lungu, președintele asociației “Seelen Für Seelchen” – Filiala Bârlad.
Reprezentanții “Seelen Für Seelchen” și-au propus ca, în cursul anului 2017, să efectueze 2.500-3.000 de sterilizări la nivelul Bârladului, dar până acum nu au atins nici măcar 10%.


Leave a Reply