HC Vaslui – Dunărea Călărași 29-30 (12-16): S-au trezit prea târziu


Handbaliștii vasluieni au fost cu gândul la vacanță și mai puțin la miza partidei. Ei au avut o tresărire de orgoliu pe final, însă prea târziu pentru a-și mai pune problema unei victorii.

HC Vaslui nu a fost conectată la importanța partidei de aseară, spre disperarea fanilor. Sandu Iacob a folosit două formule atipice de joc, iar în prima parte, vasluienii au arătat ca o echipă cu gândul la vacanță. Gazdele au ținut ritmul preț de 25 de minute, pentru ca în cinci minute să încaseze șase goluri consecutive, astfel că oaspeții au plecat la vestiare cu un avans de patru goluri.
Diferența a crescut la opt în startul părții a doua, scor 14-22. La adăpostul acestui rezultat, a apărut un moment de relaxare în tabăra călărășeană, iar gazdele au profitat, micșorând avansul cu o consecutivă de șase goluri, scor 20-22. Primul egal a fost la 24-24, iar finalul a fost de neînchipuit. Gazdele au revinit pe tabelă de la 26-29, la 29-29, iar în ultimele două secunde ale meciului un adversar a fost împiedicat să reia jocul de Bușecan, care a primit cartonașul roșu. Chikovani a adus victoria Dunării Călărași, transformând aruncarea de la șapte metri acordată.
Returul va avea loc miercurea viitoare, la Călărași.


Leave a Reply