HC Vaslui pariază pe tineri


HC Vaslui are unul dintre cele mai tinere loturi din Liga Zimbrilor, media de vârstă fiind de sub 26 de ani.

Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au schimbat politica de transferuri în această vară. Mizând pe un buget mai mic față de sezonul trecut, tehnicienii s-au reorientat, aducând jucători mai puțin cotați. Ca urmare, HC Vaslui are unul dintre cele mai tinere loturi din campionat. Într-un top al vârstei, formația vasluiană ocupă locul 5, cu o medie de 25,87 ani. Înaintea noastră se regăsesc doar Minaur Baia Mare (24,79 ani), HC Odorhei (25,11 ani), CSU Suceava (25,5 ani) și Dunărea Călărași (25,52 ani).
Lotul Vasluiul este și cel mai puțin numeros, Sandu Iacob mizând doar pe 16 jucători. Dintre aceștia, cinci sunt cu vârste de până în 20 de ani: Ciprian Iftene, Gabriel Cumpănici, Andrei Popa, Radu Gușatu și Darius Dragon.
Cei care “strică” media de vârstă sunt portarii Răducu Tamaș și Bogdan Pralea, alături de Silvian Amihăesei și Claudiu Dediu. Toți au peste 30 de ani, decan de vârstă fiind Pralea, care a trecut de 40 de ani. Restul jucătorilor au până în 30 de ani.
“Chiar dacă nu am adus nume mari, am încredere că se vor impune la echipă. Mizez pe tinerețe și sunt convins că vor da totul pe teren pentru a demonstra că merită să joace în Liga Națională. Timpul ne va arăta că am făcut o treabă bună”, a spus Sandu Iacob, antrenorul HC Vaslui.


Leave a Reply