Hoțul de furat se teme! “Big Brother” la Consiliul Județean


Consiliul Județean Vaslui a scos la licitație achiziționarea unui sistem de supraveghere video pentru interior, parcare și intrarea în instituție. Este pusă în joc suma de 12.150 de lei pentru șase camere video care nu trebuie să scape nimic.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui și-a propus să consume de la buget suma de 12.150 de lei pentru un sistem de supraveghere video care să surprindă orice mișcare în interiorul instituției, la intrare și în parcarea din față. Invitația pentru licitație prevede ca termen limită de înscriere data de 14 septembrie, iar participanții, pe lângă faptul că vor trebui să demonstreze că sunt omologați, au obligația de a instala întregul sistem în maximum 30 de zile. O fi ceva cu dedicație?
Șase camere, trei in interior și trei în exterior, vor trebui să ofere posibilitatea căutării după eveniment, să detecteze obiectele în mișcare, obiectele străine sau… lipsa obiectelor, dar și posibilitatea de acces de la distanță, prin protocol web sau smartphone, pentru utilizatorii autorizați, cu user și parolă.
Perioada de garanție a sistemului de supraveghere video va fi de minimum trei ani, CJ urmând să creeze și două noi locuri de muncă pentru operatorii care vor exploata și întreține sistemul.
Așadar, de oriunde ar fi, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, va putea urmări pe telefon cine îl caută. Ce utile i-ar fi fost aceste camere acum câțiva ani, când îl căutau DNA-ul și “mascații”!


Leave a Reply

%d bloggers like this: