Hușeni, poftiți la plata taxelor și impozitelor locale!


Persoanele care își achită integral dările până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10% la impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport.

Reprezentanții Serviciului de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei municipiului Huși au afișat pe site-ul municipalității calendarul achitării dărilor pe anul în curs. Potrivit acestuia, persoanele fizice și cele juridice au la dispoziție două termene scadente de plată pentru impozitul pe clădiri, mijloace de transport și teren, respectiv taxa pe afișaj. Primul este 31 martie, iar cel de-al doilea, 30 septembrie.
De asemenea, câte 12 termene de plată sunt prevăzute în cazul taxelor pe pe clădiri și salubrizare.
Potrivit calendarului afișat pe site-ul www.primariahusi.ro, câte un singur termen de plată este prevăzut în cazul taxelor pe situații de urgență și de ecarisaj, data limită fiind 31 martie.
“Impozitele și taxele locale (clădiri, teren, auto, taxă afișaj /firmă) de până la 50 de lei inclusiv se achită integral până la primul termen de plată, respectiv 31 martie 2017. Debitorul care achită integral impozitele înainte de 31 martie 2017 beneficiază de o reducere de 10% pentru impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport. Pentru neachitarea la termenul de scadență a impozitului, se datorează majorări de întârziere calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv”, anunță reprezentanții primăriei.
Hușenii au la dispoziție două modalități de achitare a taxelor și impozitelor locale: online – accesând site-ul www.ghiseul.ro/Plata fără autentificare, și în numerar – la ghișeul din strada 1 Decembrie, nr. 9, camera 9, de luni până joi, între orele 7.30-16.00, iar vinerea, în intervalul orar 7.30-13.30.


Leave a Reply

%d bloggers like this: