Iarna car și vara sanie


Cererile pentru lemne trebuie depuse la Primăria Huși până pe 24 august și vor avea anexate datele personale ale solicitanților: nume, prenume, seria și numărul cărții de identitate, adresa.

Hușenii și instituțiile de interes local finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat sau bugetul local mai pot depune cereri pentru necesarul de lemn de lucru și lemn de foc până joi, 24 august. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Huși, în urma unei adrese venite de la Prefectura Vaslui.
“Vă rugăm să procedați la centralizarea solicitărilor populației și unităților de interes local finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat sau bugetul local, care nu desfășoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat, pentru necesarul de lemn de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 de centimetri și de lemn de foc, în vederea transmiterii acestora până la data de 25 august 2017, la ocolul silvic de pe raza unității administrativ-teritoriale”, se arată în adresă.
Potrivit documentului, cererile vor conține, în mod obligatoriu, datele personale ale solicitanților: nume, prenume, seria și numărul cărții de identitate, adresa.
“Proprietarii/succesorii în drepturi care au în proprietate fond forestier din care își pot acoperi cantitatea de lemn necesară încălzirii locuințelor, de minimum 10 mc/an, nu pot beneficia de lemn de foc pentru încălzirea locuințelor, potrivit legii. Vor fi excluse persoanele care au în proprietate suprafețe mai mari de 2 ha de pe care pot recolta un volum de maximum 5 mc/an/ha în funcție de caracteristicile structurale ale arboretelor”, se menționează în documentul prefecturii.
Valorificarea volumului disponibil din sortimentele de lemn de lucru și lemn de foc se va face prin vânzare directă, la prețurile în vigoare, din pachetele autorizate la exploatare în regie proprie a Ocolului Silvic.
“În termen de 30 de zile de la data primirii centralizării cererilor, vă vom comunica volumul disponibil de lemn”, se arată în adresa Prefecturii Vaslui.


Leave a Reply