Încă 33 de dosare admise în “Casa Verde Clasic”


Administrația Fondului de Mediu (AFM) a dat publicității o nouă listă cu vasluienii ale căror dosare au fost aprobate în cadrul programului “Casa Verde Clasic”, privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, sesiunea 10-24 octombrie 2016. Este de fapt o a doua listă și cuprinde 33 de dosare dintr-un număr de 50 analizate.
“Toate cele 33 de dosare de finanțare admise sunt pentru montarea de panouri presurizate, suma totală alocată fiind de 198.000 de lei. Solicitanții respinși au posibilitatea de a contesta decizia Comitetului Director al AFM. După soluționarea contestațiilor, AFM va afișa data la care persoanele acceptate se vor prezenta la sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui pentru a încheia contractele de finanțare”, a declarat Mădălina Nistor, directoarea APM Vaslui.
Trebuie spus că, dintre cele 50 de dosare analizate în prima serie, au fost admise la finanțare 39. Solicitanții în cauză se pot prezenta la sediul APM Vaslui pentru semnarea contractelor de finanțare până la data de 1 septembrie.
“Programul s-a bucurat de un real succes în rândul vasluienilor. În cele două sesiuni derulate în 2010 și 2011 au beneficiat de fonduri pentru instalarea de panouri solare, centrale termice pe bază de peleți sau pompe de căldură numai puțin de 776 de vasluieni (296 în anul 2010 și 480 în anul 2011). Suma totală alocată județului Vaslui pentru cele două sesiuni de finanțare a fost de 5.452.144 de lei”, a mai spus Mădălina Nistor.


Leave a Reply

%d bloggers like this: