Încep plăţile la finanţele locale: Nu vă înghesuiţi la impozite şi taxe… sunt aceleaşi ca anul trecut!


„În fiecare an, vasluienii dau dovadă de spirit civic, achitându-şi obligaţiile faţă de bugetul local. Faptul că oamenii văd că se fac lucrări de modernizare sau reabilitare a infrastructurii, având astfel siguranţa că banii lor sunt investiţi tot spre binele lor, este, poate, unul dintre motivele pentru care sunt buni platnici”, declară primarul Vasile Pavăl.

Vasluienii conştiincioşi care doresc să-şi plătească dările pe proprietăţi pentru anul curent o pot face de luni.
”Impozitele/taxele locale pe clădiri, terenuri, mijloace transport se încasează în 2017 începând de luni, 9 ianuarie, la ghişeele Primăriei Vaslui”, au anunţat reprezentanţii municipalităţii.
Spre finele anului trecut, Consiliul Local Vaslui a aprobat ca impozitele şi taxele locale aferente lui 2017 să fie păstrate la acelaşi nivel. Trebuie spus că, din 2016, modul de calcul al dărilor a fost modificat, în urma implementării unui nou Cod fiscal. Acest lucru a determinat unele majorări. În plus, au fost impozitate şi terenurile pe care sunt construite clădirile.
Impozitele pot fi plătite în două tranşe. Prima scadenţă va fi la 31 martie, iar cea de-a doua, pe 2 octombrie. Vasluienii care aleg să plătească pentru tot anul până pe 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10%.
În total, peste 35.000 de persoane fizice şi aproape 2.000 de persoane juridice sunt în evidenţele Primăriei Vaslui ca plătitoare de taxe.
„În fiecare an, vasluienii dau dovadă de spirit civic, achitându-şi obligaţiile faţă de bugetul local. Avem cel mai ridicat nivel de încasare a taxelor şi impozitelor din ţară – peste 90%. Faptul că oamenii văd că se fac lucrări de modernizare sau reabilitare a infrastructurii, având astfel siguranţa că banii lor sunt investiţi tot spre binele lor, este, poate, unul dintre motivele pentru care sunt buni platnici. Primăria municipiului Vaslui a propus menţinerea dărilor la nivelul anului trecut. Nu ne dorim modificări, nu ne dorim majorări”, a declarat primarul Vasile Pavăl.


Leave a Reply