Începe Liga Elitelor U17: ”Vom fi o nucă tare!”


Sâmbătă, 14 octombrie, Sporting Juniorul Vaslui va debuta în Liga Elitelor. Formația coordonată de Cornel Cracea va evolua în deplasare, cu ACS Petrosport Ploiești. În acest an, vasluienii vor disputa cinci meciuri “afară”, dintre cele opt etape programate.

Duminică, etapa preliminară a sezonului 2017-2018 din cadrul competițiilor de juniori U19 și U17 a ajuns la final. În urma rezultatelor consemnate în cele 19 serii, câștigătoarele s-au calificat pentru etapa regulară a Ligii Elitelor, în timp ce secondantele vor evolua în etapa regulară a Campionatului Național. Celor 19 echipe astfel calificate în Liga Elitelor li s-a alăturat Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș. Participantele au fost împărțite în două serii, Est și Vest, după cum urmează:

Est – Concordia Chiajna, SC Dinamo 1948, SC FC Viitorul SA, Dunărea Călărași, Juventus București, Regal Sport Ferdinand I, Petrosport Ploiești, Steagu Roșu Brașov, LPS Piatra Neamț, Sporting Juniorul Vaslui

Vest – SCM Râmnicu Vâlcea, ACS Poli Timișoara, FC Ardealul Cluj, Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș, Viitorul Mihai Georgescu, CS U Craiova, ASA 2013 Târgu Mureș, FC Star Sport Argeș, CSS Drobeta Turnu Severin, FC UTA Arad.

Seria Vasluiului, cea mai puternică

Sporting Juniorul Vaslui se află, așadar, în seria Est, unde se regăsesc cele mai puternice academii de juniori din țară: Dinamo, Viitorul Constanța, Regal Sport – satelitul lui Atletico Madrid, Petrosport Ploiești și Steagu Roșu Brașov.

”Seria noastră este mult mai valoroasă față de Vest. Aici sunt forțele de la U17! Important e să fim sănătoși și să avem tot lotul valid pentru a face o figură cât mai frumoasă”, a spus Cornel Cracea, coordonatorul Sporting Juniorul, care nu se poate baza în primele trei etape pe doi dintre jucătorii de bază: Marcel Chiorean și Auraș June. Cei doi sunt convocați la lotul național U17, care va participa la turul inaugural din preliminariile Campionatului European – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie, România va fi gazda unei grupe în care adversare vor fi Lituania, Luxemburg și Austria.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fază se vor califica în turul de elită.

”Vom fi surpriza Ligii!”

Cornel Cracea este încrezător în echipa sa înainte de startul Ligii Elitelor. Vasluienii vor debuta în deplasare, cu Petrosport Ploiești, meciul fiind programat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 14.

”Nu va fi ușor, însă promit că vom fi o nucă tare. Vom fi surpriza Ligii! Dorim să creștem în valoare și să căpătăm experiență competițională. Meciurile tari abia acum încep”, a declarat antrenorul.

Primul meci acasă al vasluienilor va fi pe 21 octombrie, cu Concordia Chiajna.

Programul Sporting Juniorul Vaslui în turul Ligii Elitelor U17

Etapa 1 (14 octombrie): Pretrosport Ploiești – Sporting Juniorul;

Etapa a 2-a (21 octombrie): Sporting Juniorul Vaslui – Concordia Chiajna;

Etapa a 3-a (28 octombrie): Dinamo – Sporting Juniorul Vaslui;

Etapa a 4-a (4 noiembrie): Viitorul Constanța – Sporting Juniorul Vaslui;

Etapa a 5-a (11 noiembrie): Sporting Juniorul Vaslui – Juventus București;

Etapa a 6-a (18 noiembrie): Steagu Roșu Brașov – Sporting Juniorul Vaslui;

Etapa a 7-a (25 noiembrie): Sporting Juniorul Vaslui – Regal Sport Ferdinand I;

Etapa a 8-a (2 decembrie): LPS Piatra Neamț – Sporting Juniorul Vaslui;

Etapa a 9-a (10 martie 2018): Sporting Juniorul Vaslui – Dunărea Călărași.


Leave a Reply