Începe Sărbătoarea Cașului de la Bârlad


În weekend, Piața „Sfântul Ilie” va găzdui prima ediție a Sărbătorii Cașului.

Dacă, în anii anteriori, autoritățile locale bârlădene organizau Festivalul Berii, transformat ulterior în Festivalul Verii, prilej de distracție pentru localnicii care în luna iulie se aflau în oraș, în acest an au decis să-i schimbe din nou denumirea. Între 18-20 august, zona centrală a orașului, în imediata apropiere a Pieții „Sfântul Ilie”, va găzdui prima ediție a Sărbătorii Cașului.
Ca și la Târgul de Paște, Festivalul Verii ori Sărbătoarea Toamnei, bârlădenii se vor putea delecta cu preparate culinare la gratar întrucât nu vor lipsi standurile cu delicatese din carne (mititei, pastramă de oaie, friptură de porc/pui etc.) și nici cele cu delicioșii colaci ungurești, tradiționalele gogoși simple sau umplute cu ciocolată. Așa că dacă nu sunt amatori de brânzeturi (caș, urdă, telemea de oaie), tot se găsește ceva bun pentru orice mofturos. În plus, pe lângă preparate culinare, vor putea cumpăra suveniruri și obiecte de artizanat create de meșteri populari, iar pentru copii vor fi amenajate locuri de joacă.
„La această primă ediție a Sărbătorii Cașului, pe Aleea Fagului (platoul din fața Halei Centrale – n.r.) urmează să fie amplasate 18 standuri pentru meșteri populari din diverse zone ale țării și tarabe pentru șase producători de brânzeturi din localitățile Băcani, Pogonești, Tutova, Blăgești și Giurcani. În parcarea laterală vor fi amenajate opt terase cu bere și preparate la gratar. Nu în ultimul rând, în spatele pieței va fi amenajată o scenă pe care, între orele 18-23, vor urca mai mulți artiști care vor susține recitaluri în cele trei seri. Chiar în această dimineață (ieri – n.r.) a avut loc o ședință la care au participat inclusiv reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Detașamentului de Pompieri și ai organizatorului, pentru a se pune la punct ultimele detalii în vederea bunei desfășurări a evenimentului”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.
Firma bucureșteană care s-a ocupat de organizarea evenimentului a încheiat contracte cu interpreții de muzică populară Daniela Condurache, Călin Brăteanu și Dinu Iancu Sălăjan, cu trupa Bere Gratis, cu soliștii Lorenna, Shift, Jull și cu surorile de la Bambi.


Leave a Reply