A început Turneul Speranțelor


Selecționata județului Vaslui a remizat, scor 3-3, în prima etapă a fazei regionale a Turneului Speranțelor, competiție organizată de FRF.

În weekend-ul precedent, a luat startul Turneul Speranțelor, o competiție națională de elită dedicată jucătorilor U14, în cadrul unui proiect elaborat și coordonat de Departamentul de Scouting al FRF, condus de Ion Geolgău.
În prima etapă, au avut loc 22 de meciuri, la care au participat 748 de juniori, sub stricta supraveghere a referenților zonali, dar și a membrilor din Comisia Tehnică a FRF. Partidele s-au disputat pe durata a trei reprize de câte 30 de minute, iar fiecare echipă a avut în componență 15 jucători de câmp plus doi portari.
Selectionata județului Vaslui a debutat cu o remiză în deplasare, scor 3-3, în compania selecționatei județului Suceava. Echipa noastră a fost formată în urma unui trial organizat de Asociația Județeană de Fotbal pe terenul din Muntenii de Sus, la care au participat 35 de copii.

Calendarul ediției 2017/2018

Etapa județeană – selecția celor mai buni jucători care compun un lot de 20 de fotbaliști plus doi portari la nivelul fiecărui județ.
Etapa interjudețeană – octombrie 2017.
Etapa regională – martie-mai 2018; Regiunea 1: Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Iași. Fiecare regiune este împărțită în două grupe (A și B) a câte trei elecționate (județe). Se joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare; dintr-o regiune vor rămâne 15 jucători de câmp și doi portari.
Etapa finală – după încheierea anului școlar 2017-2018. Cele opt selecționate regionale vor fi împărțite în două grupe. Jocurile din fiecare grupă se desfășoară în sistem turneu, fiecare cu fiecare, și se completează cu jocurile pentru stabilirea clasamentului final: duelurile locurilor 7-8, 5-6, 3-4, 1-2.

Formarea lotului național U15

Dintre cei 120 de jucători de câmp și cei 16 portari prezenți la etapa finală, staff-ul echipei naționale U15, împreună cu Departamentul Scouting și membrii Comisiei Tehnice FRF vor forma lotul lărgit, alcătuit din 44 de jucători. Aceștia vor proveni, practic, dintr-un total de aproape 3.000 de fotbaliști talentați născuți în 2004.


Leave a Reply