Înghesuiala-i sfântă! Vasluienii au luat Agheasmă Mare


În ciuda viscolului şi a frigului, mii de vasluieni au participat, vineri, la slujbele de Bobotează care au avut loc în lăcaşele de cult din întreg judeţul.

Mii de vasluieni au participat, vineri, în ciuda gerului şi a viscolului puternic, la slujbele de Bobotează care au avut loc în lăcaşele de cult din judeţ. Dacă, din cauza vremii nefavorabile, mai mulţi preoţi au hotărât să facă sfinţirea apei în biserici, alţii au rămas afară.

De exemplu, la biserica “Sf. Nicolae” din Huşi, încă de dimineaţă, zeci de localnici au venit pentru a asista la slujbă. Între timp, afară, se făceau ultimele pregătiri pentru Agheasma Mare. În jurul orei 10.30, credincioşii au ieşit din biserică însoţiţi de preotul paroh, pentru a asista la slujba de sfinţire a apei. Majoritatea celor prezenţi au spus că, an de an, încercă să ajungă la acest eveniment.

“După părerea mea, este bine să ai în gospodărie Agheasmă Mare pentru că te ajută să începi anul mai bine şi să fii mai aproape de Dumnezeu. Din păcate, sănătatea nu-mi mai permite să asist şi la slujba de Bobotează, însă încerc, pe cât posibil, să vin să alujba de sfinţire a apei”, a declarat Ileana Stan, o femeie de 70 de ani, din Huşi.

La final, preotul i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi i-a îndemnat să ia agheasmă.

Mai trebuie spus că, la majoritatea bisericilor, oamenii s-au îmbulzit la butoaiele cu agheasmă, deşi preoţii au făcut apel la civism, astfel încât să se evite episoadele nefericite. N-a fost să fie, iar oamenii s-au împins şi au dat din coate.


Leave a Reply

%d bloggers like this: