Inițiativă lăudabilă: Turneul corturilor la rugby


În zilele de 22 și 23 iulie, echipe de rugbiști U 8, U10 și old-boys din Bârlad și județele Iași, Suceava, Vrancea și Vaslui se vor întâlni în cadrul „Turneului corturilor”.

Sub motto-ul „Rugby de la mic la mare”, Departamentul Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federației Române de Rugby organizează ediția I a proiectului „Turneul corturilor”. Competiția se desfășoară în afara calendarului oficial și se adresează echipelor de minirugby și de old-boys.
Bârladul a fost primul oraș gazdă, între 20-21 mai, pe stadionul „Rulmentul”, disputându-se partide la categoria U10 și la veterani.
Urmează Iașul, în zilele de 22 și 23 iulie, când Bârladul va avea reprezentare la U8, U10 și old-boys.
Următoarele locații în care se va organiza „Turneul corturilor” sunt Suceava (12-13 august) și Focșani (26-27 august). Organizatori sunt asociațiile județene de rugby din Vaslui, Iași, Suceava și Vrancea, în colaborare cu echipe din orașele gazdă și diverși sponsori.
Proiectul își propune creșterea numărului de practicanți și a competițiilor de minirugby în Moldova, promovarea intensă a valorilor jocului de rugby (disciplină, respect, integritate, solidaritate, pasiune), socializarea între echipele de old-boys și cele de minirugby, păstrarea spiritului tradițional moldovenesc în organizarea turneelor.


Leave a Reply

%d bloggers like this: