Învățământul, administrat de un geniu: Elevii de clasa a V-a vor învăța dintr-un… compendiu


:

Ministerul Educației a rămas din nou repetent în fața elevilor, nefiind în stare să le asigure manualele.

Elevii claselor a V-a și cadrele didactice implicate în procesul instructiv-educativ al acestora vor utiliza, în primele opt săptămâni ale noului an școlar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia aparține ministrului educației naționale, Liviu Marian Pop, și are ca obiectiv “sprijinirea elevilor afectați de absența temporară a manualelor”.
Supermanualul are 296 de pagini și cuprinde 14 materii, structurate în șase secțiuni: Limbă și comunicare (Limba și literatura română, Limba modernă 1 – Engleză și Franceză și Limba modernă 2 – Engleză, Franceză și Germană), Matematică și Științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Geografie, Religie – cultul ortodox și cel penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală).
Compendiul, al cărui tiraj (peste 170.000 de exemplare) a costat 733.000 de lei și care ar trebui să suplinească manualele, a fost realizat în decurs de numai o lună și jumătate. Chiar se cunoaște, întrucât este plin de greșeli de ortografie, dar și de concepție. Halal “sprijin” pentru bieții elevi!
Ce înapoiat și penibil era învățământul de pe vremea răposatului Ceaușescu, nenorocind elevii cu manuale pentru fiecare pârlită de materie… Om serios și priceput la copii, actualul ministru al educației știe clar că unui elev îi vine greu să se descurce cu mai multe manuale. Ba poate chiar să le și piardă, așa că de ce să le mai dea?


Leave a Reply

%d bloggers like this: