John Thomas – Ghidul tinereții fără bătrânețe (XLI): Schimbarea mediului intern


Marele bacteriolog francez Pasteur afirma: „Le microbe c’est tout! Microbii sunt totul!”. Un medic contemporan, Claude Bernard, l-a contrazis: „Le microbe c’est rien! Microbii nu înseamnă nimic! Mediul intern este singurul care contează!”.

Dacă privim dincolo de microbi, putem constata că aceștia nu sunt decât niște simpli participanți la o schemă mai mare. Microbii își extrag puterea din mediul în care trăiesc. Ei nu pot prospera decât dacă mediul este propice pentru creșterea lor. Microbii includ bacteriile, virusurile, fungii, ciupercile și paraziții.

Ceea ce ne interesează pe noi este mediul intern. Este poarta prin care intră boala și bătrânețea. Mediul intern este multidimensional și transcende lumea în trei dimensiuni cu care suntem noi obișnuiți.

Oamenii sunt ființe multidimensionale care trăiesc simultan în planul fizic, în cel mental și în cel spiritual. Viața merge chiar mai departe de aceste planuri. Noi învățăm de la vârste fragede să percepem și să interpretăm lumea în care trăim în termeni fizici și în concepte geometrice pe care le numim lungime, lățime și înălțime. Mai există însă și alte dimensiuni, superioare, pe care le experimentăm din când în când, trăind fenomene precum intuiția, telepatia, măsurătorile energetice sau chiar vederea unor găuri în aura unei alte persoane. Toate aparțin unei lumi cu mai multe dimensiuni.

Aceste dimensiuni superioare sunt invizibile pentru cei mai mulți oameni. Procesul de îmbătrânire se petrece în lumile superioare înainte de a fi experimentat în lumea noastră tridimensională (adică înainte de a-l putea constata în oglindă). Vitalitatea și sănătatea sunt controlate de forțele energetice electrice ale celei de-a Patra Dimensiuni. Tot ceea ce afectează corpul bioelectric (care trăiește în lumea cu patru dimensiuni) afectează implicit și corpul fizic (tridimensional), și invers.

Sănătatea și boala sunt expresii ale jocurilor energetice din lumea invizibilă cu patru dimensiuni. Atunci când omul moare, jocul energetic încetează. Forțele negative au învins! Forța vitală (spiritul) părăsește corpul fizic, întorcându-se în lumea din care a provenit, pe un nivel energetic superior, situat în lumea cu patru dimensiuni sau chiar mai sus. Nimeni nu știe cu siguranță. Îi puteți spune cer, iad, lumea de dincolo sau oricum altcumva.

Corpul cu patru dimensiuni este cunoscut sub diferite denumiri: corpul subtil energetic, corpul astral, suflet, spirit, corpul invizibil, corpul bioelectric, corpul eteric, chi, qi, prana etc. Toate acestea se referă la același lucru, într-un sistem sau altul de gândire.

Existența în lumea cu patru dimensiuni este în general invizibilă, dar asta nu înseamnă că ea nu există. Unii încearcă să-i conteste existența, dar asta nu-i schimbă realitatea și nu-i modifică influența asupra existența noastre pământești.

Atunci când încercăm să vindecăm corpul fizic, dar neglijăm corpul spiritual, vindecarea va fi marginală. Dacă îi permitem corpului bioelectric să îmbătrânească, corpul fizic nu va putea face altceva decât să-i urmeze. Dacă experimentăm moartea în lumea fizică, dar ne păstrăm conștiința asupra corpului spiritual, nu putem spune că am murit cu adevărat; asemenea oameni se întorc în planul fizic și ne povestesc experiențele lor din lumea de dincolo (acestea sunt așa-numitele experiențe de moarte clinică). Dacă moartea se petrece însă în lumea cu patru dimensiuni, acolo unde rezidă corpul spiritual, moartea fizică survine instantaneu, iar viața pe pământ încetează complet.

Punctul de inflexiune

Corpul bioelectric trebuie privit ca o extensie a corpului fizic, iar corpul fizic ca o expresie a celui bioelectric. Corpul multidimensional este cel care susține sănătatea sau boala, viața sau moartea.

Cu mult înainte ca boala să se manifeste în lumea fizică, corpul bioelectric trăiește o serie de modificări vibraționale care pregătesc terenul pentru apariția simptomelor bolii la nivelul corpului fizic. Asta dorea să spună Bernard atunci când afirma că „Mediul intern este totul!”. Înainte de a învăța cum să manipulăm forțele energetice care acționează deopotrivă în corpul fizic și în cel bioelectric, este necesar să adoptăm viziunea vibrațională asupra sănătății și bolii.

Pentru a înțelege care sunt forțele care determină procesul de îmbătrânire, omul trebuie să facă eforturi să înțeleagă ideea de lume „invizibilă” în care acționează forțe energetice antagoniste. Influența acestor forțe invizibile poate fi simțită atunci când ele își fac simțită prezența în lumea noastră fizică, vizibilă, sub forma semnelor confirmate prin diagnosticul medicului.

Lumea invizibilă este foarte puțin înțeleasă de omul contemporan, dar ea reprezintă scena pe care se desfășoară războiul pentru sănătate sau boală. Ceea ce ne preocupă pe noi este mediul intern al ambelor lumi – cea vizibilă și cea invizibilă – precum și câmpurile energetice care le influențează și le guvernează. Exemple de asemenea forțe negative sunt: alimentele nesănătoase, apa cu potențial POR redus, gândurile și cuvintele negative, medicamentele, obișnuințele negative și efectele lor.

Taoiștii chinezi afirmă că oamenii sunt o reflexie a universului și că orice formă de viață este o ilustrare a spiritului Creatorului. Omul are foarte multe lucruri în comun cu plantele și cu insectele. Acestea ne pot ajuta să înțelegem mai bine existența noastră duală pentru simplul motiv că și ele au o existență duală.

Plantele au diverse funcții. Dintre acestea, două se referă la producerea de energie alimentară și la difuzarea energiei solare în sol. În procesul de sintetizare a moleculelor alimentare, plantele preiau din atmosferă carbonul și îl difuzează în pielea pământului-mamă – suprafața superficială a solului – prin rădăcinile lor.

Plantele sunt niște mediatori ai energiei solare, pe care o captează și o transformă în molecule complexe de natură organică; acestea pot fi folosite drept hrană de către animale. Moleculele alimentare organice conțin, carbon, oxigen, hidrogen, azot, sulf și alte minerale „ionice”. Aceste molecule sunt active din punct de vedere biologic și participă la activitățile anabolice pe care le numim creștere și regenerare. Corpul are nevoie de sulf și de carbon în formă sulfhidrică. Atunci când sulfații sunt prezenți într-o cantitate suficientă, ei dizolvă automat țesuturile cicatrizate, redând astfel elasticitatea țesuturilor nesănătoase.

În calitatea lor de mediatori, plantele receptează energia solară și cea cosmică, pe care le convertesc în forme energetice noi, precum alimentele sau lemnul. Energia nu se pierde, ci doar își schimbă forma! Plantele pot fi comparate cu niște antene vii. Ele receptează constant energia – ziua, pe cea solară, iar noaptea, pe cea cosmică. Ziua, ele convertesc energia solară în zaharuri sub formă de hidrocarburi (hydro – apă, carbon – elementul atomic cu numărul 12), cu ajutorul ionilor minerali și al enzimelor furnizate de bacteriile din sol. Noaptea, plantele folosesc moleculele de zahăr și mineralele din sol pentru a crește. „Roua” este momentul de apogeu al alimentației plantei, în care ea arde suficiente zaharuri și elimină suficientă căldură pentru a permite condensarea apei.

Plantele nu pot crea prin ele însele. Miracolul fotosintezei – similar cu metabolismul la om – nu este posibil decât cu ajutorul a miliarde și miliarde de lucrători invizibili care trăiesc în sol: microbii. Toate formele superioare de viață – plantele, animalele și oamenii – au nevoie de ajutorul microbilor pentru a-și putea asigura existența.

Microbii se hrănesc, la rândul lor, cu energia cosmică. Ei consumă zaharurile pe bază de carbon pe care le produc plantele. Rădăcinile celor din urmă se hrănesc cu energia emisă ca urmare a ruperii legăturilor covalente și divizarea celulozei (substanță pe bază de carbon, din care sunt confecționate frunzele, tulpinile, bălegarul etc.) din sol.

Cei care rup legăturile ce asigură compactarea mineralelor din sol și a pietrelor sunt microbii. Plantele se hrănesc cu energia rezultată. La fel și oamenii.

Plantele dau comanda de absorbție a energiei nutritive la nivelul rădăcinilor. Bacteriile primesc această comandă și o execută, cu condiția ca solul să se afle într-o stare energetică pozitivă. În cazul în care comanda nu este respectată, planta trăiește o stare de tensiune care îi modifică rotația energetică (reorientată către stânga). Modificările cauzate de stres în mediul intern al plantei reduc frecvența de vibrație a acesteia. Planta transmite astfel semnale energetice negative către măturătorii naturii: insectele și virusurile.

Conexiunea carbonului

Corpul este construit din proteine. Sulfonilii sunt proteine aminoacide care conțin în structura lor sulf și carbon. Este vorba prin definiție de molecule organice, întrucât conțin carbon. Carbonul are numărul 12 în tabloul elementelor atomice.

Carbonul este o substanță unică, putându-se lega de elemente extrem de diferite și participând la milioane de reacții diferite. Aceasta este caracteristica ce permite otrăvurilor organice să se lege de atomul de carbon. Grupul -R (grup reactiv) și localizarea sa pe molecula de carbon sunt singurele elemente care diferențiază DDT-ul, malathionul și dioxina. Toate sunt otrăvuri organice!

Substanțele toxice organice au câmpuri orientate către stânga extrem de puternice. Când sunt folosite pe plante, sănătatea acestora are foarte mult de suferit. Animalele și oamenii care ingerează aceste substanțe au de asemenea de suferit de pe urma lor. În numai câteva decenii, otrăvurile organice folosite de om au alterat grav viața pe pământ. Otrăvurile sunt susținute masiv de știință, sub pretextul că „o hrană ieftină la prețuri foarte populare este de dorit”. Urmează o amenințare implicită: „O hrană ieftină este preferabilă lipsei de hrană”.

Plantele înseamnă ceva mai mult decât niște forme verzi. Ele sunt niște veritabile miracole ale vieții. Experții afirmă că plantele nu au nevoie decât de NPK (azot, fosfor și potasiu) pentru a produce hrana ce poate susține viața. Acest lucru nu este adevărat! Este o afirmație falsă, făcută cu scopul de a manipula opinia publică, păstrând în același timp cozile interminabile la clinicile medicale.

Practicile agricole controlează națiunile. Un stomac plin cu calorii goale, otrăvite, nu poate susține o ființă sănătoasă sau o națiune fericită. De când energia alimentelor a devenit preponderent orientată către stânga, criminalitatea a atins culmi nebănuite. Oamenii violenți suferă de excese toxice, de dezechilibre hormonale și de o încetinire a funcțiilor metabolice. Aceste modificări pot fi confirmate de fiecare dată, dar numai după moartea agresorului. Bătrânețea prematură și incapacitatea de a te trezi la timp conduc la o moarte prematură. (va urma)


Leave a Reply

%d bloggers like this: