John Thomas – Ghidul tinereții fără bătrânețe (XXXIX): Îmbătrânirea prematură


– Vi se pare că tot ceea ce faceți necesită un mare efort?

– Și-a pierdut pielea dumneavoastră strălucirea? Dar mușchii, și-au pierdut tonusul?

– Vă irită lucrurile mărunte? Ați început să uitați? Vă simțiți confuz?

– Auziți la fel de clar ca înainte?

– Vederea dumneavoastră este la fel de bună?

– Vă clătinați puțin atunci când mergeți?

– Rămâneți fără respirație atunci când urcați scările?

– Cât de drept este spatele dumneavoastră?

– Au început să scârțâie încheieturile?

– Când de bine vă adaptați la căldură și la frig?

Puneți-vă această întrebare importantă: am început să alunec la vale și să nu mă mai plac la fel de mult ca înainte? Dacă răspunsul este „da”, este momentul să faceți ceva.

Începeți astăzi…

Aceasta este prima zi a vieții care v-a mai rămas!

Lucrurile nu sunt ceea ce par

Era o zi de vară fierbinte, în august 1975. Mercurul termometrelor arăta 40 de grade Celsius la umbră. Din senin, a apărut un fel de hippy cu o agendă în mână. Mi-a spus:

– Sunt de la Primăria Madison și fac o verificare a tuturor plăcuțelor cu numere ale caselor. Se pare că dumneavoastră nu aveți așa ceva!

– Ba am, i-am răspuns eu.

– Păi, m-am uitat și nu am văzut nimic de genul acesta. Doresc să știu ce aveți de gând să faceți pentru a remedia situația, mi-a rânjit el, fluturându-mi pe sub nas o hârtie de la primărie care ar fi trebuit să-i confere autoritate și să mă intimideze.

– Ba am, am insistat eu, și pot să demonstrez acest lucru!

Ne-am îndreptat către frontispiciul clădirii. L-am rugat și pe Dale să vină cu noi. Ne-am oprit toți trei în fața ușii, care era complet goală. M-am adresat lui Dale:

– Dale, domnul de la primărie insistă să afirme că nu suntem în legalitate cu dispoziția privind numerele caselor. Uite! Acolo scrie: 505 S. Main. Care-i problema?

Omul de la primărie m-a privit confuz:

– Bine, dar pe ușă nu scrie nimic!

– Hmmm! Am răspuns eu. Dale, tu nu vezi că scrie 505 S. Main pe ușa noastră?

– Ba da! Chiar acolo, pe ușă, mi-a ținut Dale partea.

Omul s-a uitat la mine, apoi la Dale, după care a clătinat din cap, fără să fie sigur cine este nebun, noi sau el, după care a plecat.

Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. Uneori, nimic poate însemna ceva. Ceva mic poate fi de fapt foarte mare. Ceva slab poate fi puternic. Nu întotdeauna ne putem încrede în ochii noștri, iar logica nu reușește să explice toate circumstanțele sau experiențele noastre conflictuale. Uneori, trebuie să ne lăsăm în seama instinctelor, altminteri, putem să ne rătăcim, să înnebunim sau, pur și simplu, să plecăm.

Omul din povestea noastră a știut când să plece. Din păcate, știința nu știe să procedeze la fel. Dimpotrivă, ea încearcă să potrivească fenomenele naturale pentru ca acestea să se încadreze în legile ei, ratând cu acest prilej o ocazie fericită de a mai învăța ceva din lecțiile pe care i le oferă natura.

În homeopatie, ceea ce este slab se dovedește puternic. Ceea ce nu există se dovedește că există. Nimicul devine ceva. Aceste „contradicții” aparente determină știința și medicina să arunce anatema ridicolului, în loc să studieze cu mintea deschisă despre ce este vorba. Ele solicită dovezi științifice care să corespundă „literaturii de specialitate”, în loc să se intereseze de rezultate. Se pierd în teorii și metode, uitând că înseși „studiile” și descoperirile lor sunt copleșite de contradicții.

Iată câteva exemple de fenomene electrice care ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine procesul de îmbătrânire.

Practicile agriculturii biodinamice transmută îngrășământul (bălegarul de vacă) într-o substanță foarte eficientă, dar diferită. Adepții acestui mod de a face agricultură amestecă o cantitate redusă din această substanță cu 72 de litri de apă extrem de energizată, transferând energia de la una la cealaltă prin proceduri de rotație care ridică frecvența energiei și o concentrează. Aplicată pe sute de acri de sol mort, această soluție energizată dă naștere la o veritabilă explozie energetică la nivelul solului, care permite obținerea unor recolte foarte mari. Știința nu poate explica acest fenomen pentru simplul motiv că el nu se integrează în modelul său. Ea așteaptă dovezi, când ar trebui să fie interesată de rezultate.

Medicina homeopată aplică principiile diluției, divizării, rezonanței și transferului pentru a crea substanțe energetice (numite remedii) care tratează bolile pe nivelul energetic al celei de-a patra dimensiuni.

Dacă adăugați un singur strop de vopsea neagră într-o găleată de vopsea albă, veți obține o culoare amestecată. Evident, culoarea neagră ar fi extrem de diluată, iar influența ei asupra celei albe ar fi foarte redusă. Cu cât veți adăuga mai multă vopsea albă, cu atât mai redusă va fi influența vopselei negre, ceea ce nu înseamnă însă că aceasta va dispărea. Aceasta este o diluție „fizică”, iar exemplul se referă la influența fizică a vopselei negre asupra celei albe. (va urma)


Leave a Reply

%d bloggers like this: