Judecători miloşi


dosare_penale_judecatorie_tribunal_5Un şofer de 21 de ani, din Muntenii de Sus, care, în martie, a omorât un elev pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la doar trei ani şi şase luni de închisoare.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au dictat sentinţa în dosarul în care Bogdan Ionuţ Radu (21 de ani), din Muntenii de Sus, a fost judecat pentru ucidere din culpă. A fost acuzat că, pe 2 martie, a izbit în plin un elev de 16 ani care ieşise de la şcoală şi traversa pe „zebră”, în drum spre casă.
Accidentul s-a petrecut într-o intersecţie din zona centrală a Vasluiului, din cauza vitezei prea mari cu care conducea şoferul vinovat şi care a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Poliţiştii au stabilit că impactul a fost atât de puternic, încât adolescentul a fost aruncat prin aer mai mult de 15 metri, după care a fost proiectat pe asfalt. A fost dus de urgenţă la spital, însă, pentru că deja era în comă profundă, a fost transferat la Iaşi, unde a murit la scurt timp. O parte din organele sale au fost prelevate şi donate pentru a salva alte vieţi.
„Condamnă inculpatul Radu Bogdan Ionuţ la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. Aplică pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule, care se va executa începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat, prin încheierea nr. 21/01.04.2016 pronunţată de Tribunalul Vaslui. Deduce din pedeapsă perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu”, se arată în hotărârea instanţei.
Judecătorii au admis şi acţiunea civilă formulată de cele trei spitale unde a primit îngrijiri victima şi l-au obligat pe inculpat, prin asiguratorul de răspundere civilă „City Insurance” SA, să achite 1.087,912 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, 4.002,89 lei (actualizată cu rata inflaţiei) către Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.dr. N. Oblu” Iaşi, respectiv 3.542,99 lei (plus dobânda de referinţă a BNR) către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi.


Leave a Reply