Juniori U18 şi U20, în vizor pentru Europeanul de Rugby


Nu mai puţin de 15 rugbişti bârlădeni vor participa la primul cantonament al anului alături de naţionalele U18 şi U20. Ulterior, se vor stabili loturile care vor reprezenta România la Campionatul European din primăvară.

La primul stagiu de pregătire organizat în 2017 de Federaţia Română de Rugby (FRR) pentru categoria de vârstă U18 au fost selecţionaţi şi nouă dintre rugbiştii legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Bârlad. Juniorii au fost convocaţi pentru cantonamentul ce va avea loc la Snagov, în perioada 14-21 ianuarie, alături de selecţionata naţională. Pregătirea centralizată vizează participarea „stejăreilor” la ediţia din acest an a Campionatului European, care va avea loc în primăvară.

Din Bârlad vor fi prezenţi Radu Anton (linia a II-a), Marius Costea (mijlocaş la deschidere), Cosmin Botezatu (aripă), Giani Tănase (aripă), Sebastian Munteanu (centru), Marius Rîpan (trăgător), Iustinian Gabriel Panaite (linia a II-a), Răzvan Gabriel Belehuz (linia a III-a) şi Vlad Leica (fundaş). Ei vor fi pregătiţi de antrenorii Cosmin Cioriciu (bârlădean) şi Dănuţ Dumbravă.

Pentru a „bate fierul cât e cald”, următorul cantonament la care vor fi convocaţi aceiaşi 34 de juniori din ţară a fost deja programat de staff-ul tehnic pentru perioada 28 ianuarie – 4 februarie, tot la Snagov, iar un stagiu montan, între 13-27 februarie.

În a doua jumătate a lui ianuarie, se va desfăşura şi primul cantonament din 2017 al lotului U20, însă nu la Snagov, ci la Constanţa. Printre cei 35 de sportivi convocaţi, se regăsesc şi şase bârlădeni, fie legitimaţi la CSS Bârlad, fie la alte cluburi din ţară. Este vorba despre Mihai Anichiţoaie (linia a II-a), Gabriel Rupanu (mijlocaş la grămadă), ambii de la CSS Bârlad, şi Cristi Marian Chirică (linia a III-a) – CSM Ştiinţa Baia Mare, Ştefan Cucoş (centru) – CS Tomitanii Constanţa, Codrin Bercu (centru) – CSS 2 Baia Mare şi Cosmin-Alexandru Iliuţă (aripă) – CS Dinamo. Scopul cantonamentului este pregătirea participării la Campionatul European din martie.


Leave a Reply