La loc comanda! Vremuri noi, directori vechi…


Gabriela Plăcintă

Ministerul Educaţiei a transmis o notă Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, prin care a permis numirea în funcţia de directori şi directori adjuncţi de şcoli a celor care le-au ocupat anterior, dar nu s-au prezentat sau nu au promovat concursul organizat în toamna anului trecut.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a transmis o notă Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, prin care anunţă că pe posturile de directori şi directori adjuncţi rămase neacoperite în urma concursului din toamna anului trecut pot fi numiţi cei care le-au ocupat anterior, chiar dacă nu s-au prezentat sau nu au promovat examenul.

Inspectorul general al ISJ, Gabriela Plăcintă, a spus că directorii numiţi prin derogare de la normă sunt cu titlu interimar până cel târziu la finalul anului şcolar, adică până pe 31 august 2017: ”Toţi cei care au luat concursul au contract pe patru ani, aşa cum prevede legea, cei care sunt numiţi, indiferent că au fost numiţi înainte sau după emiterea acestei derogări, vor avea mandat până la 31 august. Ce vă putem spune este că nu s-a luat o decizie la nivelul ministerului când se va organiza următorul concurs pentru directorii de unităţi şcolare”.

Între altele, la Şcoala ”Ştefan cel Mare” Vaslui, ex-directorul Sorin Popoiu va fi numit director adjunct, după ce Greta Ciubotaru a câştigat concursul pentru funcţia de director.

Şi la Liceul cu Program Sportiv, fostul director, Ionuţ Chiochiu, va deveni director adjunct.

Totodată, şcolile ”Mihail Sadoveanu”, ”Mihai Eminescu” şi ”Dimitrie Cantemir” îşi vor păstra vechile conduceri până la organizarea unui nou concurs.


Leave a Reply