Liber la manager!


Daniela Borș

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a pornit iar în căutarea unui manager. Din luna mai, de când Angela Chirilă a demisionat, unitatea este condusă cu interimat.

De vineri, 29 septembrie, persoanele care doresc să ocupe funcția de manager al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad își pot depune dosarele la secretariatul unității. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului de Administrație (CA), ca urmare a faptului că în curând se împlinesc șase luni de când unitatea este condusă cu interimat.

De pe 10 mai și până pe 31 iulie, manager interimar a fost economistul Corneliu Decuseară, numit de primarul Dumitru Boroș după demisia Angelei Chirilă. După ce și Decuseară a renunțat la fotoliu, pe 31 iulie, în urma unui protest spontan al salariaților, edilul a desemnat-o, pe 3 august, pe economista Daniela Borș în fruntea Comitetului Director.

Înscrierile se pot face până pe 30 octombrie, ora 14. Candidații trebuie să fie absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic, să fie absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului sănătății, sau să fie absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ, organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată. De asemenea, trebuie să aibă cel puțin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii, să nu fie condamnați penal pentru săvârșirea unei infracțiuni comise cu intenție, să fie apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) și să nu aibă vârsta standard de pensionare, conform legii.

Rezultatul final va fi afișat pe 22 noiembrie, nota minimă de promovare a concursului fiind 7.00. Ulterior, primarul va emite dispoziția de numire în funcție a noului manager care va conduce spitalul în următorii trei ani.


Leave a Reply