Liberalii vasluieni şi-au stabilit candidaţii la alegerile locale: “O mare şansă pentru PNL”


Nelu Tataru Dan MarianIeri, într-o conferinţă de presă, senatorii liberali Dan Marian şi Nelu Tătaru au anunţat candidaturile cu care vor merge, luni, la conducerea centrală a PNL pentru a fi validate. Pe primele locuri în lista pentru Consiliul Judeţean figurează deputatul Florin Ciurariu şi Corneliu Bichineţ, actual vicepreşedinte al instituţiei, iar la principalele primării vor candida: Marius Arcăleanu – Vaslui, Dumitru Boroş – Bârlad, Nelu Tătaru – Huşi şi Cristi Rusu – Negreşti.

Conducerea PNL Vaslui este convinsă că alegerile din acest an constituie o mare şansă pentru judeţ de a schimba nu numai eticheta „judeţul roşu”, ci şi mentalitatea şi nivelul de trai al populaţiei. În acest sens, ieri, într-o conferinţă de presă, senatorii Dan Marian şi Nelu Tătaru au fost în măsură să anunţe candidaturile pentru Consiliul Judeţean (CJ), poziţiile unu şi doi pe listă urmând a fi ocupate de deputatul Florin Ciurariu şi Corneliu Bichineţ, actualul vicepreşedinte al instituţiei. Pentru primăriile mari din judeţ vor candida: Marius Arcăleanu – Vaslui, Dumitru Boroş – Bârlad, Nelu Tătaru – Huşi şi Cristi Rusu – Negreşti. Luni, conducerea PNL Vaslui va merge la Bucureşti pentru a obţine validarea candidaturilor de către conducerea centrală.
“Suntem în măsură să vă prezentăm concluziile la care am ajuns noi, cei trei parlamentari liberali ai judeţului, cu privire la buna funcţionare a PNL Vaslui în perioada premergătoare alegerilor”, a anunţat senatorul Dan Marian, care de luni va fi unic preşedinte al organizaţiei judeţene.
Marian a subliniat că la CJ liberalii îşi propun să obţină atât funcţia de preşedinte, cât şi una de vicepreşedinte, Florin Ciurariu urmând să fie “sprijinit, ajutat şi secondat de Corneliu Bichineţ”: „Vom face tot ce ne stă în puteri astfel încât cetăţenii să ne acorde încrederea pentru a avea o conducere liberală în judeţul Vaslui. În acest context, alegerile locale trebuie să dea oamenilor un CJ puternic, care să schimbe radical situaţia social-economică a judeţului şi apoi educaţia şi conştiinţa vasluienilor. Acum, Vasluiul este pe o pantă descendentă. CJ condus de PNL va iniţia în regim de urgenţă un program de dezvoltare pe termen mediu şi lung, care va fi supus dezbaterii societăţii civile. Numai aşa ne vom reveni”.
Referindu-se apoi la candidatura pentru Primăria Huşi, senatorul Dan Marian a declarat: „Ne punem încrederea că putem aduce acolo un om dedicat huşenilor, activitatea domnului senator Nelu Tătaru nefiind pusă sub semnul întrebării în niciun moment”.
„Trebuie să organizăm foarte bine această campanie electorală, fiind o mare şansă pentru PNL de a schimba ceva în judeţul Vaslui şi de a schimba optica cetăţeanului. Toţi vasluienii trebuie să trateze cu multă responsabilitate această acţiune, să se prezinte la vot, să se informeze cât mai complet despre tehnica alegerilor şi mai ales să cunoască listele de candidaţi, cine sunt candidaţii, dacă aceştia sunt într-adevăr cei mai buni dintre cei buni”, a spus, la rândul său, senatorul Nelu Tătaru, precizând că, în opinia sa, punctul forte al oricărui candidat trebuie să fie moralitatea.

“Dragnea reinstituie cenzura!”

Senatorul Marian a ţinut să avertizeze asupra „legii antidefăimare”, proiect propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care „va avea un impact negativ atât asupra cetăţenilor, cât şi a presei”.
Liderul PNL Vaslui a fost categoric: „Legea Dragnea reinstituie cenzura! PNL a reuşit miercuri în Camera Deputaţilor să oprească aprobarea acestei legi, cel puţin pentru o săptămână. Vreu să trag un semnal de alarmă cu privire la ceea ce se poate întâmpla prin materializarea acestei iniţiative a lui Dragnea, a pesediştilor şi a majorităţii formate de PSD în Parlamentul României. Din păcate, totul pleacă de la convingerea lor că alegerile prezidenţiale au fost pierdute de Ponta şi câştigate de Iohannis pentru că a existat Facebook, deci comunicarea într-o reţea de socializare pe care ei nu au putut-o controla şi opri”.
Senatorul a amintit că PNL a dezincriminat insulta şi calomnia din Codul Penal, dar PSD încearcă acum să pună pumnul în gură presei şi celor care au opinii critice.


Leave a Reply

%d bloggers like this: