Liceeni bârlădeni, voluntari în Estonia


Trei elevi și doi profesori din cadrul Liceului Pedagogic Bârlad au participat la o activitate care a pus accentul pe conceptul de voluntariat, găzduită de localitatea estoniană Tostamaa.

În perioada 20-25 aprilie, echipa formată din elevii Alexandra Raluca Rășcanu, Claudiu Ștefan Baciu și Claudiu Ciprian Huțanu, însoțiți de doi profesori ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, a participat la ședința de întrunire a proiectului „A Sense of Comunity”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus^, acțiunea cheie 2 – Parteneriate strategice între școli. Întâlnirea a avut loc în localitatea Tostamaa, regiunea Parno, din Estonia.
„Deși vremea nu a fost foarte generoasă, gazdele au organizat o amplă activitate de ecologizare pe insula Manija, unde trăiesc doar 42 de localnici, cu vârste peste 55 de ani. La «marginea pământului», cei 21 de elevi și zece profesori participanți au strâns mormane de lemne provenite din demolări sau aduse de furtuni, după care le-au depozitat într-un loc special amenajat pentru a putea fi arse când vremea este propice. Organizarea teritorială a localității Tostamaa cuprinde 19 sate, fiind o comunitate mică, dar care pune accent pe dezvoltarea responsabilității cetățenilor. În acest scop, s-a organizat un spectacol caritabil la care au participat, în calitate de actori, atât copiii comunității, cât și elevul Ciprian Claudiu Huțanu, din Bârlad. Spectatorii au donat bani pentru întreținerea Centrului Comunitar pentru tineret”, ne-a declarat profesoara Gabriela Pașca, responsabil diseminare în cadrul proiectului.


Leave a Reply

%d bloggers like this: