Liceul Pedagogic, partener într-un nou proiect european


În anii școlari 2017-2018 și 2018-2019, cadrele didactice de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad sunt implicate într-un proiect cu finanțare europeană, alături de unități din Letonia, Lituania și Turcia.

 În perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2019, în cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad se va desfășura un nou proiect european Erasmus KA2, intitulat „Inclusive preschool by digital VAK (STEM4KIDS)”, având parteneri din Letonia, Lituania și Turcia. Coordonator este Daniela Alina Chirvase, profesor pentru învățământul preșcolar, care s-a întors recent de la prima întâlnire transnațională, care a avut loc în localitatea Ukmerge, din Lituania.

„După ce, la finele anului școlar trecut, am reușit să impresionăm prin încheierea proiectului Erasmus «Inclusive Preschool for Kid – Visual, Auditory and Kinesthetic Learners» (VAK4Kids), desfășurat între 1 septembrie 2015 – 31 august 2017, coordonatorul din Letonia a dorit să ducă mai departe colaborarea cu România. Deși puțini știu, în cadrul Liceului Pedagogic funcționează și patru grupe de grădiniță cu program prelungit, coordonate de opt educatoare absolvente ale aceluiași liceu. Deși nu sunt cunoscute decât de părinții care îi aduc pe cei mici la grădiniță sau de liceenii care se pregătesc pentru această frumoasă meserie, educatoarele reușesc să facă lucruri foarte frumoase, motivate doar de dragostea pentru copii și pentru profesia aleasă. Tocmai munca lor a fost recunoscută de partenerii letoni, care au fost uimiți de numărul mare de preșcolari ce frecventează această grădiniță și și-au dorit să pună bazele unui nou parteneriat”, ne-a declarat prof. Gabriela Pașca, directoarea liceului.

„Dacă proiectul anterior și-a propus să ofere tuturor copiilor, indiferent de stilul de percepție dominant al fiecăruia (vizual, auditiv și kinestezic), tipuri de activități de învățare eficientă care să îmbine jocul cu activitatea științifică, acest proiect dorește să realizeze o serie de activități ce pot contribui la recuperarea acelor copii cu mici dificultăți în înțelegerea și perceperea noțiunilor specifice învățământului preșcolar, cu precădere a celor de 5-6 ani, care se pregătesc pentru a merge la clasa pregătitoare. Suntem convinși că acest colectiv frumos al grădiniței, alături de profesorii metodiști înscriși în echipa de proiect vor reuși să finalizeze cu succes și acest proiect ambițios”, a completat Daniela Alina Chirvase.


Leave a Reply