Liceul ”Ștefan Procopiu”, în sărbătoare: 46 de ani de tradiție!


Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui a organizat un simpozion aniversar, intitulat ”Școală Europeană – trecut, prezent, viitor”.

Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a fost în sărbătoare, marcând Zilele Școlii printr-un simpozion omagial, la care au fost invitați foști și actuali dascăli ai unității, precum și autorități locale.

Subprefectul Mircea Gologan

Alături de ei s-a aflat subprefectul Mircea Gologan, care a ținut să laude performanțele liceului în cei 46 de ani de activitate: “LSP reprezintă un reper pentru învățământul vasluian. La ceas aniversar, le doresc viață lungă celor care trudesc aici”.

La manifestare s-a vorbit despre prezența activă a liceului în implementarea proiectelor europene.

”Recunoașterea meritelor liceului nostru este evidențiată de cele cinci titluri consecutive de Școală Europeană, fiind între cele cinci unități de învățământ din țară care au mai atins o asemenea performanță”, a declarat Gina Cucoș, directoarea LSP Vaslui.

Liceul “Ștefan Procopiu” a fost înființat în anul 1972. La înființare, a purtat numele de “Școala Profesională de pe lângă Întreprinderea de Ventilatoare și Instalații de Ventilație Vaslui”, între anii 1974-1977 a funcționat sub denumirea de “Grup Școlar”, în perioada 1977-1982 s-a numit “Liceul Industrial nr. 1 Vaslui” (patronat, până în anul 1989, de Întreprinderea “Mecanica Vaslui”). Din 1993, poartă numele marelui fizician originar din județul nostru.

“De la înființare și până astăzi, liceul a demonstrat că oferă servicii de înaltă calitate, atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât și din punct de vedere al dotării materiale. Rezultatele sunt dintre cele mai bune. Pe lângă titlul de Școală Europeană, LSP are rezultate excelente la concursurile și olimpiadele naționale. Felicitări tuturor cadrelor didactice și elevilor acestui liceu!”, a declarat primarul Vasile Pavăl.


Leave a Reply

%d bloggers like this: