Lupta împotriva sărăciei continuă


Laura Toporăscu

AJOFM încurajează firmele din Vaslui să se ateste ca întreprinderi de economie socială.

Actul normativ care stabilește condițiile prin care o firmă poate să se ateste ca întreprindere de economie socială, adică una care luptă pentru combaterea sărăciei și incluziune socială, există din 2015. Conform Legii 219, economia socială este ansamblul activităților, organizate de o entitate, asociație sau companie, care servesc interesul general al unei colectivități. O firmă care se acreditează ca întreprindere socială trebuie să acorde prioritate individului și obiectivelor sociale, să dea dovadă de solidaritate și responsabilitate colectivă și să aloce cea mai mare parte a profitului sau excedentului financiar pentru atingerea obiectivelor de interes general. Mai precis, să reinvestească în proiecte care vizează angajații sau întreaga comunitate din localitatea în care funcționează.

“Totodată, într-o întreprindere socială, proporția salariilor trebuie să fie de 1 la 8. Altfel spus, cel mai mare salariu trebuie să fie de maximum opt ori mai mare decât cel mai mic”, ne-a declarat Lura Toporăscu, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Conform legii, AJOFM este instituția care acordă timbrul specific pentru acreditarea întreprinderilor sociale. În contextul în care doar acestea ar putea fi singurele eligibile pentru accesarea unor fonduri europene în cadrul Programului Operațional Capital Uman, AJOFM Vaslui le transmite patronilor că pot obține informații suplimentare de la sediul instituției, din strada Spiru Haret, nr. 5, tel. 0235/369.940.


Leave a Reply

%d bloggers like this: