“Luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică”


Pe durata a 360 de ore, 28 de bărbați din orașul Negrești și comunele Vulturești și Oșești au fost instruiți să conducă un utilaj agricol. Cursurile au fost organizate de Direcția pentru Agricultură a Județului la Școala Gimnazială Buda.

28 de fermieri din localitățile Vulturești, Oșești și Negrești, beneficiari ai proiectului “Luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică”, finanțat de World Vision Taiwan, și-au primit, după trei luni de cursuri, certificatele de atestare profesională ca tractoriști agricoli.

“Cursurile au fost organizate de specialiști ai Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui și au avut loc la Școala cu clasele I-VIII din satul Buda. Diplomele, eliberate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale sunt recunoscute atât la nivel național, cât și internațional”, au anunțat reprezentanții World Vision România.

“Pe durata a 360 de ore, cursanții au fost instruiți cum să conducă un utilaj agricol, ceea ce le va spori șansele de a-și găsi un loc de muncă”, a declarat Rozica Tiță, coordonatorul proiectului ”Luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică”.

Pentru fermierii absolvenți, diploma oferă orizonturi noi și în procesul de accesare de fonduri europene.

“Eu aveam deja categoriile C și E, dar nu am condus niciodată un tractor. În viitor, vreau să lucrez în domeniul agricol, iar cu diploma de tractorist sper să am un avantaj la angajare. De asemenea, vreau să accesez fonduri europene și diploma contează la dosarul prin care voi cere finanțare. Eu am mai avut fonduri accesate pe Măsura 141 și știu cam despre ce este vorba”, ne-a spus Lucian Vieru.

“Acum, că am primit diploma, vreau să-mi cumpăr un tractor și să lucrez pentru mine și pentru alții. Vreau ca, în timp, să-mi dezvolt gospodăria, astfel încât să iau și fonduri de la Uniunea Europeană”, a adăugat un alt fermier.


Leave a Reply