Măcinaţi de boli grave


Cancerul şi diabetul fac ravagii în rândul vasluienilor. În ultima lună, s-a constatat o creştre a consumului de medicamente în cadrul programelor naţionale.

Şefii sănătăţii vasluiene sunt îngrijoraţi de consumul crescut de medicamente pe programele naţionale. Acest lucru reflectă fără nici un dubiu starea de sănătate precară a populaţiei. Şi nu este vorba de afecţiuni uşoare, ci de boli dificile, în special diabet şi cancer.

„Se constată că este în creştere consumul pe programele naţionale de sănătate. Ceea ce mie mi se pare destul de îngrijorător nu e faptul că a crescut cu acestă sumă, ci că a crescut consumul pe programe cu 86.000 de lei. Creşte numărul diabeticilor şi celor cu afecţiuni oncologice. Oricum, nu sunt toţi bolnavii de cancer înregistraţi. Ei sunt mai mulţi. Potrivit regulamentului, în programul naţional de sănătate ajung doar cei cu metastaze”, a declarat Simona Polak, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Concluzia este clară. Vasluienii sunt din ce în ce mai bolnavi, iar sărăcia şi grijile pentru ziua de mâine sunt cele care le macină sistematic sănătatea.

(Sorin SAIZU)


Leave a Reply

%d bloggers like this: