Mai avem şi noi, vasluienii, cu ce ne mândri! Câştigător la Balcaniadă


Dan_Prasciu_lotul_national_informaticaLotul naţional de informatică a României, antrenat de profesorul vasluian Dan Pracsiu, s-a întors cu patru medalii, din care una de aur şi trei de argint, de la Olimpiada Balcanică de Informatică.

Informaticienii români confirmă din nou la concursurile internaţionale. Aceştia s-au întors cu patru medalii, din care una de aur şi trei de argint, de la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Ankara (Turcia). Lotul României este pregătit de profesorii Szabo Zoltan şi Dan Pracsiu. Ultimul este dascăl la Liceul “Ştefan Procopiu“ din Vaslui. El a devenit antrenor al Lotului Naţional de Informatică din anul 2012, iar din 2013 însoţeşte lotul la competiţiile internaţionale.
Dincolo de toate datele tehnice, dincolo de algoritmi, chiar şi dincolo de pasiune, secretul elevilor de top stă, spune profesorul Dan Pracsiu, în primul rând, în muncă. Cei care reuşesc să facă faţă unui ritm de studiu ridicat ajung în top.
“Spun mereu copiilor care vin pentru prima oară în contact cu informatica marele secret: peste 90% e muncă. Restul e talent. La început, un elev are nevoie de îndrumare, iar dacă a găsit profesorul potrivit, atunci, la un moment dat, poate ajunge la un nivel care-i permite să progreseze şi singur. Să nu uităm de site-urile de pregătire online, care sunt foarte multe şi care organizează periodic concursuri de antrenament. Cred că astfel de site-uri sunt utile şi din alt punct de vedere. Ele acordă fiecărui participant câte un punctaj, un rating. Astfel, te poţi compara cu cei mai buni din lume, ştii exact la ce nivel te afli“, a declarat Dan Pracsiu.


Leave a Reply

%d bloggers like this: